Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škriniar chváli Calzonov systém. Chce dobrý výkon i výsledok

Slovenský futbalista Milan Škriniar dúfa, že národný tím zužitkuje v prípravnom zápase na pôde Čiernej Hory veci, ktoré má v tréningovom procese už zautomatizované.

16.11.2022 21:25
Srbsko SR Bielorusko Futbal LN 6. kolo Foto: ,
Kapitán reprezentácie Milan Škriniar sa teší so spoluhráčmi.
debata

Pre trénera Francesca Calzonu je najdôležitejší výkon, no pre reprezentačného kapitána aj výsledok.

"Robíme tie isté veci a systém, ako na prvom spoločnom zraze v septembri. Myslím si však, že je to zautomatizova­nejšie. Sú tu aj nováčikovia, pre ktorých je to úplne niečo nové.

Dúfam, že sa nám to podarí preniesť do zápasu. Chceme predviesť pekný výkon, ale zaujíma ma aj výsledok. Dôležité sú oboje," povedal Škriniar.

Slovenská reprezentácia má za sebou nevydarené vystúpenie v C-divízii Ligy národov, keď sa jej nepodarilo vrátiť do „béčka“. TASR pripomína, že v šiestich zápasoch 3. skupiny dosiahla len sedem bodov.

Katar 2022 Čítajte viac Z tých čísiel sa točí hlava. Kto sa v Katare najviac nabalí?

V záverečných dueloch LN proti Azerbajdžanu (1:2) a Bielorusku (1:1), v ktorých si taliansky kouč odbil debut, bola zmena v hernom prejave viditeľná. Ofenzívnejší štýl však nepriniesol zlepšenie z hľadiska výsledku.

Slováci absolvovali proti Čiernej Hore doposiaľ len jeden duel. V roku 2014 sa tímy stretli v prípravnom stretnutí, ktoré vyhrali Slováci 2:0.

„Budeme sa snažiť eliminovať ich silné stránky. Chceme, aby hrali našu hru, nie naopak,“ dodal Škriniar. Slováci odohrajú prvý zápas na novembrovom zraze proti Čiernej Hore vo štvrtok o 18.00 h v Podgorici.

Stretnutie s Čile, ktoré bude rozlúčkové pre dlhoročného kapitána Mareka Hamšíka, je na programe v nedeľu o 13.30 h na bratislavskom Tehelnom poli.

Koľko zarobia tímy na MS 2022 v Katare? Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Celkový balík, ktorý sa rozdelí medzi 32...
debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Škriniar