Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Calzona robí 10-krát tvrdšie ako my, vraví Hamšík pred posledným zápasom

V dobrej nálade, s vtipnými bonmotmi a vierou, že rozlúčka sa odohrá pred plnými tribúnami. Marek Hamšík sa o týždeň v priateľskom súboji proti Čile rozlúči s futbalovou reprezentáciou.

13.11.2022 16:26
Chorvátsko SR futbal kvalifikácia MS 2022... Foto: ,
Marek Hamšík načne vo štvrtok už deviatu stovku zápasov v kariére.
debata

"Nevnímam, že končím. Prišiel som na zraz a všetko pokračuje ako má. Možno tie emócie prídu pred zápasom na štadióne, či po ňom.

Hádam sa z rozlúčky nezosypem. Raz to muselo prísť. Máme s trénerom dohodu, koľko minút odohrám. Snáď príde aj plný štadión," povedal Hamšík na nedeľňajšom brífingu.

Momentálne je predaných 9-tisíc lístkov, čo bývalého reprezentačného kapitána potešilo. "Národný tím mi vždy chýbal. Mal som vlani zdravotné problémy, som rád, že už sú za mnou. Teším sa, že som tu.

Martin Škrtel Čítajte viac Škrtel v 8. lige sotil do rozhodcu. Čo myslíte, čo nasledovalo potom?

Sledujem dianie, veľa bolo o nových menách v reprezentácii povedané aj popísane. O všetkom rozhodnú výsledky. My, hráči, musíme zbierať body a plniť pokyny trénera Francesca Calzonu," pokračoval Hamšík.

Tridsaťpäťročný stredopoliar debutoval v reprezentácii 7. februára 2007 proti Poľsku (2:2).

„Už si prvý zraz ani nepamätám. Musela to byť veľká nervozita i nadšenie. To si len predstavujem, lebo si na to nespomínam,“ smial sa Hamšík.

Čo považuje za najväčšie úspechy v reprezentačnom drese?

32 dôležitých mužov. Kapitáni tímov na MS v Katare Fotogaléria - 32 fotiek Všetky fotky
Kapitán Argentíny Lionel Messi má z hráčov,...

„Určite tri šampionáty,“ reagoval stručne s tým, že najpamätnejší gól strelil Rusom na ME 2016. „Človek si radšej zapamätá skôr pozitívne a víťazné zápasy, ako to negatívne, čomu sme sa tiež nevyhli.“

Tvorca hry Trabzonsporu je rekordérom v počte štartov (135) i gólov (26). Hamšík predpokladá, že ten v presných zásahoch bude náročnejší na prekonanie.

"Nebol som hráč, ktorý veľa narozpráva. Bol som pri zemi a nerobil veľké gestá. Skôr som sedel v kútiku šatne a pozeral sa na Karhana, Mintála, Škrtela či Ďuricu. A sústredil sa len na futbal.

Stanislav Lobotka Čítajte viac V Neapole sa schyľuje k niečomu naozaj veľkému. Lobotkovci opäť vyhrali

Neveril by som, že spravím takú reprezentačnú kariéru. Som hrdý, spokojný a pyšný. Rekordy sú na to, aby sa prekonávali. Gólový asi bude náročnejší. Sú tam hráči, ktorí by ma v štartoch mohli predbehnúť," doplnil Hamšík.

Jeho hlasová správa rozbehla proces, ktorý na slovenskú reprezentačnú lavičku priviedol Calzonu. Päťdesiatštyriročný kouč viedol Hamšíka ako asistent v Neapole.

"Calzona pracuje desaťkrát tvrdšie, ako my. Skúsil ma presvedčiť, ale nemal šancu. Pevne dúfam, že vydrží tak dlho ako Weiss či Kozák.

Prirovnávam to k ceste Maďarska či slovenskej hokejovej reprezentácie. Verím, že tak to bude aj s trénerom Calzonom. Chce to čas, ale veľa ho realizačný tím nemá. Proces výberu nových hráčov musí byť rýchly, aby mal pohodu Calzona i hráči," uzavrel Hamšík.

Najdrahší futbalisti + pozícia Slováka v rebríčku Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
20. Mohamed Salah (FC Liverpool): 80 miliónov eur.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #slovenská futbalová reprezentácia