Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Česi aj majstri Európy. Akí sú najpravdepodobnejší súperi Slovákov?

Slovenská futbalová reprezentácia sa v nedeľu 9. októbra dozvie, s ktorými krajinami sa budúci rok v kvalifikácii pobije o postup na majstrovstvá Európy 2024.

30.09.2022 17:29
futbal Slovensko česko duda Foto: ,
Ondrej Duda sa prediera českou obranou.
debata (5)

Výber Francesca Calzonu sa po prehre 1:2 s Azerbajdžanom a remízou 1:1 s Bieloruskom v C-divízii Ligy národov prepadol až do piateho osudia.

Bol by zázrak, keby sa Slováci vyhli niektorému z gigantov z prvého koša i náročným súperom z druhého a tretieho.

Špecializovaný portál weglobalfootba­ll.com, ktorý sa zameriava na výpočet pravdepodobnosti či kurzových stávok, má aj špeciálny simulátor zloženia kvalifikačných skupín.

Malta, Gibraltár, nepoužívať Čítajte viac Škriniar stojí viac ako celé tímy. S kým sa ocitli Slováci v piatom koši?

V ostatných dňoch sa WGF naplno venuje predpovedaniu zložení kvalifikačných skupín o postup na ME 2024.

Na základe simulácií, rozloženia košov i vlastných výpočtov prišli so štvoricou krajín, ktoré sú najpravdepodob­nejšími súpermi Slovenska v boji o šampionát v Nemecku.

Najpravdepodob­nejším súperom z prvého koša sú Taliani. Úradujúci majstri Európy majú podľa portálu šancu 12,9 percenta, aby si zahrali proti partii okolo Milana Škriniara.

Z druhého osudia to vyzerá na českých reprezentantov. Zverenci Jaroslava Šilhavého vypadli z A-divízie Ligy národov, pravdepodobnosť česko-slovenského derby je podľa WGF na úrovni 12,3 percenta.

Ani v treťom koši na Slovákov nečaká ľahký súper.

Ak sa predpovede naplnia (13,7 percenta), na Slovensko príde Erling Haaland so svojimi nórskymi spoluhráčmi. Slováci odohrali so Severanmi priateľský duel v marci tohto roka, vonku prehrali 0:2.

Najpravdepodob­nejším súperom zo štvrtého koša sú Turci. Podľa algoritmu je pravdepodobnosť ich vyžrebovania 11,4 percenta.

Slováci môžu byť aj v päťčlennej skupine. Zaujímavosťou je, že WGF vypočítal pravdepodobnosti aj San Marínu. A práve ono má najvyššiu šancu dostať z piateho koša Slovákov (12 percent).

Prehľad tímov v 5. koši pri žrebe kvalifikácie ME Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Slovensko
Pozícia v rebríčku FIFA: 51....

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia