Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Katastrofálne výsledky majú dohru. Slovákov predbehne aj Burkina Faso

Hanebné výsledky slovenskej futbalovej reprezentácie sa neprejavili len pádom až do piateho výkonnostného koša, ale ukážu sa aj v októbrovom svetovom rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA).

28.09.2022 12:30
Srbsko SR Bielorusko Futbal LN 6. kolo Foto: ,
Tréner reprezentácie Francesco Calzona krátko po tom, ako Slovensko inkasovalo gól od Bieloruska.
debata (8)

Naposledy bol rebríček reprezentačných tímov zverejnený 25. augusta a Slovensku v ňom patrilo 51. miesto. No septembrové katastrofálne vystúpenia pod vedením nového trénera Francesca Calzonu sa postarajú o ďalší pád.

Slovenskí futbalisti nezvládli v Lige národov zápasy s omnoho nižšie postavenými mužstvami. Prehrali 1:2 s Azerbajdžanom (128. miesto v rebríčku) a uhrali len remízu 1:1 s Bieloruskom (96. pozícia).

Tomáš Suslov Čítajte viac Mal som premeniť svoju šancu, lamentoval Suslov. A utrel si slzy

A ako sa to prejaví v októbrovom vydaní „FIFA Word Ranking“, ktorý uzrie svetlo sveta 6. októbra? Slovensko si podľa football-ranking.com pohorší o štyri miesta a bude mu patriť 55. pozícia.

Pred národný tím vedený kapitánom Milanom Škriniarom sa podľa predbežných prepočtov dostane napríklad Pobrežie Slonoviny či Burkina Faso.

726218973 Čítajte viac Pripomenul slávny volej van Bastena. Slovinec zažiaril supergólom

Naposledy takto hlboko klesli Slováci v rebríčku pred vyše ôsmimi rokmi. Vo februári 2014 boli na 54. mieste v čase, keď bol novým trénerom národného tímu Ján Kozák. No vtedajšie umiestnenie reflektovalo najmä na predchádzajúce neúspešné pôsobenie dvojice hlavných trénerov – Stanislav Griga, Michal Hipp.

Partnerky slovenských futbalistov Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Milan Škriniar a Barbora Hrončeková.
šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #Medzinárodná futbalová federácia FIFA #Svetový rebríček FIFA