Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krok od postupu. Mladíci myslia na majstrovstvá Európy

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov je pred odvetou bližšie k postupu na budúcoročné ME.

26.09.2022 12:26
SR Žilina šport futbal ME21 kval. baráž 1.... Foto: ,
Proti Ukrajine sa dvakrát strelecky presadil útočník Dávid Strelec.
debata

Na neutrálnej pôde v poľskom meste Bielsko-Biala bude v utorok od 17.30 h proti Ukrajine hájiť náskok 3:2 z úvodného súboja.

Stredopoliar Tomáš Suslov z holandského Groningenu zdôraznil, že tím má pomerne dobrú východiskovú pozíciu. Autor gólu z prvého stretnutia dúfa v minimálne rovnaký výkon aj v odvete.

Slovenskí reprezentanti sa na európskom šampionáte predstavili doteraz dvakrát. V roku 2000 mali ako organizátori istú účasť a na turnaji skončili štvrtý. O sedemnásť rokov neskôr museli prejsť kvalifikáciou. Vtedy vyhrali svoju skupinu pred Holandskom a postúpili do Poľska.

Srbsko SR Bielorusko Futbal LN 6. kolo Čítajte viac Kalkulačky netreba, pomoc trpaslíkov áno. Čo spasí Slovákov?

V A-skupine vyhrali zápasy s domácimi rovesníkmi a Švédskom a prehrali s Anglickom. Do semifinále však nepostúpili, pretože v tabuľke druhých tímov mali Nemci o jeden gól lepšie skóre ako Slováci.

David Strelec, ktorý vsietil dva góly v úvodnom stretnutí s Ukrajinou, si uvedomuje, že sú ešte len v polčase a pred odvetou je všetko otvorené: „Uvidíme, čo prinesie druhý duel. Vždy po našom góle sme rýchlo inkasovali. Musíme sa preto zamerať na to, aby sa to nestávalo.“

Slováci hrali v baráži naposledy v roku 2015. V dvojzápase s Talianskom prehrali celkovo 2:4. Teraz to majú zverenci Jaroslava Kentoša rozohrané lepšie.

„Musíme sa pripraviť na odvetu, proti nám bude stáť opäť veľká futbalová kvalita, ale pobijeme sa o postup na Európu,“ povedal Kentoš na oficiálnej stránke Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

SR Žilina šport futbal ME21 kval. baráž 1. Ukrajina ZAX Čítajte viac Zvládli sme to super. Dva góly potešili, ale je to moja robota

Doplnil ho Suslov: „Musíme hrať odvážne. Najdôležitejšie je, aby sme pokračovali ako jeden tím, ja sa potom nebojím o výsledok.“

Ukrajinci zaznamenali v Žiline prvú prehru od októbra 2021. Vtedy nestačili na Francúzov (0:5), ale potom držali sedemzápasovú sériu bez prehry. Tréner Kentoš nepreceňuje domáci triumf, pretože vie o kvalitách súpera:

„Majú hráčov, ktorí hrávajú pravidelne skupinovú fázu európskych súťaží. Ukázali výborné výkony, majú veľmi dobrých technických hráčov a systém hry.“

Ukrajinci sú rovnako ako Slováci dvojnásobní účastníci ME. V roku 2006 v Portugalsku prehrali vo finále s Holandskom 0:3. V 2011 skončili na šampionáte v Dánsku už v základnej B-skupine.

Partnerky slovenských futbalistov Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Milan Škriniar a Barbora Hrončeková.
debata chyba
Viac na túto tému: #Dávid Strelec #Jaroslav Kentoš #Tomáš Suslov