Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pôjde sa Calzona radiť k Maďarom? Tí považujú krok Slovákov za čudný

Slovenský reprezentačný futbal má nového trénera. Správa, ktorá v utorok zarezonovala - nielen pod Tatrami, ale aj za hranicami krajiny. Ako zareagovali na vymenovanie Francesca Calzonu médiá v Česku, Taliansku či Maďarsku?

31.08.2022 11:23
Marco Rossi, Francesco Calzona Foto:
Francesco Calzona. Jeho krajan Marco Rossi vedie maďarskú reprezentáciu.
debata

„Ani Jarolím, ani Hašek. Slovenskú futbalovú reprezentáciu povedie Talian,“ píše portál sport.cz.

Ten predstavil Calzonu doterajšiu trénerskú kariéru a pripomenul, že dosiaľ pomáhal veľkým menám talianskeho futbalu – Lucianovi Spallettimu či Mauriziovi Sarrimu.

Nezabudol ani na to, že partiu okolo Milana Škriniara povedie muž, ktorý dosiaľ nemá skúsenosť s pozíciou hlavného trénera.

„Po prvý raz si ju vyskúša až pri Slovákoch,“ upozorňujú Česi.

Maďarské médiá poukazujú na to, že po trénerovi tamojšej reprezentácie Marcovi Rossim, ktorý viedol aj Dunajskú Stredu, prichádza na lavičku národného tímu v stredoeurópskom regióne ďalší Talian.

M4 Sport zverejnil informáciu na facebooku s popisom: „Rossi by mu určite vedel dať niekoľko rád, keďže dobre pozná slovenské pomery.“

Agentúra MTI v správe zdôraznila, že Calzona v doterajších pôsobiskách bol asistentom trénerov. V titulku na to upozornil aj web rangado.24.hu či špecializovaný portál csakfoci.hu, ktorý toto vymenovanie považuje za „čudné“.

Stránky na Apeninskom polostrove sa venujú predovšetkým spojitosti Calzonu s Marekom Hamšíkom.

Čo treba vedieť o novom trénerovi reprezentácie Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Francesco Calzona má 53 rokov a narodil sa v...

„Hamšík chcel veľmi svojho veľkého kamaráta Calzonu na lavičke svojho národného tímu. Stane sa tiež trénerom Stanislava Lobotku, slovenskej opory, ktorú už viedol v Neapole,“ píše talianska verzia Goal.com.

Aj portál Il Vibonese píše o tom, že slovenskému zväzu navrhol Calzonu Hamšík:

„Svedčia o tom aj slová, ktoré Hamšík pred časom povedal pre Il Mattino: ,Vezmime ho, futbalu rozumie ako málokto. Je to ten pravý muž na znovuzrodenie nášho pohybu, vytvoril Mertensovu falošnú deviatku, bol základom toho, keď sa Neapol dotýkal titulu a do tréningu vniesol prvky, ktoré som v Taliansku videl zriedkakedy,‘.“

Francesco Calzona Čítajte viac Calzona nie je buran, vie však pritlačiť. Hamšík? Zahral by si v každej repre

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #Slovenský futbalový zväz #Ján Kováčik #slovenskí futbalisti #Francesco Calzona