Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Brzdime očakávania. Futbal nie je hokej, Calzona nie je Ramsay

A je to tu. Slovensko má nového reprezentačného trénera. Otázne je, či takého, akého chcelo. Nemožno sa zbaviť dojmu, že Talian Francesco Calzona je iba z núdze cnosť.

30.08.2022 16:00
Francesco Calzona Foto:
Francesco Calzona.
debata (2)

Ale v poriadku, to ho ešte nediskvalifikuje. Roky pracoval v Neapole, hoci dosiaľ bol vždy iba asistent.

Slovenský národný tím je v situácii, v ktorej nikto nič negarantuje. Ani Vladimír Weiss, o ktorého mal SFZ dlhodobý záujem, nie je zárukou úspechu. S reprezentáciou to ide dolu vodou, opory postupne odchádzajú a najnovšie sa k nim pridal aj Marek Hamšík. Dlhodobý líder, plejmejker, muž, bez ktorého by zrejme dodnes nebol žiadny šampionát.

Paradoxne, bol to práve Hamšík, kto Calzoneho odporučil.

Karhan Galis koláž Čítajte viac Experti sa chytajú za hlavy: Calzona ešte nikde netrénoval a už vedie Slovákov

Verejnosť v uplynulých mesiacoch nadchla hokejová myšlienka. Zahraničný tréner ako cesta, ktorá vyvedie aj slovenský futbal z marazmu. Brzdime očakávania. Futbal nie je hokej, Calzona nie je Ramsay. Alebo si viete predstaviť, že by nový kouč obetoval prvé dve kvalifikácie v prospech budúcnosti slovenského futbalu?

Ťažko. Futbalové prostredie je oveľa nekompromisnejšie. Často bez možnosti na reparát. Bez prípravy, 53-ročný Talian pôjde od začiatku „na ostro“. S jedinou hviezdou. Bez kanoniera. Bez možnosti objaviť svojho „Slafkovského, či Nemca“, lebo Slovensko takých nemá a ani sa nečrtajú.

SR Bratislava šport Futbal MS2022 kval. H Cyprus BAX Čítajte viac Talian dostal prednosť pred Slovákmi. Je to správna voľba?

Byť novým trénerom slovenskej futbalovej reprezentácie dnes nie je žiadne terno. Predovšetkým, ak ste zo zahraničia. Mudrlantov bude od začiatku habadej a Calzona je legionár. Od tých sa spravidla čaká viac.

Doma vraj kedysi predával kávu. Dobrú. Taliansku. Taká sa pije sama. Rodák z Kalábrie však teraz dostáva do rúk iný materiál. V poslednom čase bez chute i vône. Buona fortuna (veľa šťastia), uvariť silnú kávu bude fuška.

Na Slovensku pre každého baristu.

Čo treba vedieť o novom trénerovi reprezentácie Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Francesco Calzona má 53 rokov a narodil sa v...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #Francesco Calzona