Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladí Slováci tesne podľahli Talianom. S Rumunmi odohrajú súboj o 3. miesto

Slovenská futbalová reprezentácia do 19 rokov prehrala aj v druhom vystúpení na domácich majstrovstvách Európy.

21.06.2022 19:30 , aktualizované: 22:18
SR Trnava Futbal ME19 Slovensko Taliansko TTX Foto: ,
Marek Ujlaky medzi Talianmi Giacomom Faticantim a Gabrielom Mulazzim.
debata

V utorňajšom stretnutí A-skupiny v Trnave podľahla talianskym rovesníkom 0:1. Jediný gól strelil v 33. minúte Giuseppe Ambrosino, Taliani predtým dvakrát trafili brvno.

Mladí Slováci sa predstavia v priamom súboji o tretie miesto v piatok o 17.30 h opäť na Štadióne Antona Malatinského proti Rumunom. Z A-skupiny si po dvoch zápasoch zaistili postup do semifinále Taliani a Francúzi, ktorí si vo večernom utorkovom zápase poradili s Rumunskom 2:1.

ME futbalistov do 19 rokov

A-skupina:
Trnava
Slovensko – Taliansko 0:1 (0:1)
Gól: 33. Ambrosino. ŽK: Hollý – Mulazzi, Casadei, Ghilardi, Nasti. Rozhodoval: Kikačeišvili (Gruz.), 8235 divákov
Slovensko: Baláž – Mičuda, Luka, Ujlaky, Šikula (72. Kopásek) – Oravec (74. Halabrín), Hollý, Szolgai (46. Griger) – Šnajder (46. Kóša), Jambor, Sauer (64. Gajdoš)
Taliansko: Desplanches – Mulazzi, Ghilardi, Coppola, Giovane – Casadei, Faticanti, Fabbian (79. Terracciano) – Miretti (85. Fontanarosa) – Nasti, Ambrosino (59. Volpato)

Dunajská Streda
Rumunsko – Francúzsko 1:2 (0:2)
Góly: 82. Coubis – 12. Tchaouna, 20. Adeline

Tréner domácich Albert Rusnák spravil po otváracom debakli od Francúzov 0:5 až šesť zmien v základnej zostave. Jeho zverenci vyrukovali proti ďalšiemu favoritovi smelo a s vysokým napádaním.

Už v 5. minúte založili Slováci protiútok, na ktorého konci v sľubnej šanci prestrelil Oravec. V 21. minúte Jambor prenikol do šestnástky a poslal nebezpečnú prihrávku popred bránku, k zakončeniu sa však nedostal žiaden z jeho spoluhráčov.

Z následného tlaku vyťažili Slováci priamy kop a Jambor prudkou strelou natiahol talianskeho brankára Desplanchesa. O päť minút neskôr si svoju prvú vyloženú príležitosť vypracovali Taliani. Miretti, ktorý bol jediný nováčik v základnej zostave v porovnaní s úvodným víťazstvom nad Rumunskom 2:1, sa prebojoval do šestnástky a trafil brvno, dorážku nezužitkoval Fabbian.

Slovensko, Taliansko Čítajte aj Zápas Slovensko - Taliansko sme sledovali ONLINE

Na konci prvej polhodiny sa v pokutovom území uvoľnil Ambrosino a zatočenou strelou trafil opäť brvno. V 33. minúte však už ten istý hráč otvoril skóre, vo finálnej fáze rýchlej akcie ho na ľavej strane šestnástky našiel Miretti a Ambrosino ľavačkou nekompromisne zakončil.

Domáci vstúpili aj do druhého dejstva nebojácne, po dvojnásobnom polčasovom striedaní zmenili rozostavenie na 5–3–2, dvojicu hrotových útočníkov tvorili Jambor a čerstvý Griger.

Slováci sa postarali aj o úvodný zaujímavý moment po zmene strán, ale lopta nedoputovala k voľnému Sauerovi. Taliani sa rozbiehali pomalšie na začiatku oboch polčasov, v tom druhom sa však na rozdiel od prvého nedokázali dostať do tempa a zahrávali sa s osudom súboja.

SLovensko Taliansko Čítajte aj Fanúšikovia nás prekvapili. Mysleli sme si, že po debakli ich príde menej

V 77. minúte nevyužil možnosť na poistenie najtesnejšieho náskoku Nasti, ktorý vnútri veľkého vápna osamotený hlavičkoval nepresne. Slováci mali najväčšiu šancu na vyrovnanie o tri minúty neskôr, keď Mičuda odcentroval z pravého krídla na bližšiu žrď, na loptu si naskočil Jambor a jeho hlavičku zastavil na bránkovej čiare Desplanches.

V závere riadneho hracieho času to ešte oblúčikom vyskúšal striedajúci Kopásek, no tesne minul.

Hlasy po zápase:

Albert Rusnák st., tréner SR 19: „Vnímam sklamanie, chceli sme to uhrať minimálne na remízu. Chceli sme dať gól, keď nebudeme dávať góly, nemôžeme vyhrávať zápasy. Pre mňa osobne je to sklamanie z výsledku, keď to porovnám s predchádzajúcim zápasom, v predvedenej hre bolo určité zlepšenie. Celkom solídne sme to zvládli takticky a v defenzíve, ale musíme predviesť viac v ofenzíve.“

Dominik Hollý, stredopoliar SR 19: "Zápas sme podľa mňa odohrali celkom dobre. V prvom polčase mali oni nejaké šance, potom nám dali gól po strate lopty. My sme tiež mali nejaké šance, škoda, že sme nedali gól.

V druhom polčase sme podľa mňa hrali veľmi dobre, opäť však škoda, že sme nestrelili gól, aby sme aspoň vyrovnali a aby sme tu uhrali aspoň nejaký bodík. Musím povedať, že je to lepšie ako to, čo sme hrali proti Francúzsku. Chalani hrali veľmi dobre, dúfam, že v ďalšom zápase tento výkon minimálne zopakujeme."

Jakub Luka, obranca SR 19: „Chýbala nám úspešnosť v koncovke. Vypracovali sme si nejaké sľubné šance, ktoré sme, žiaľ, nepremenili. Súper mal možno dve, tri príležitosti, jednu sa mu podarilo premeniť. Nanešťastie pre nás, prehrali sme 0:1.“

Tabuľka
1. Francúzsko 2 2 0 0 7:1 6*
2. Taliansko 2 2 0 0 3:1 6*
3. Rumunsko 2 0 0 2 2:4 0
4. SLOVENSKO 2 0 0 2 0:6 0
* – istý postup do semifinále            
debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2022 do 19 rokov #slovenskí futbalisti do 19 rokov