Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladí Slováci sa v baráži stretnú s Ukrajinou. Kentoš: Máme veľkú túžbu

Futbalisti slovenskej reprezentácie do 21 rokov nastúpia v baráži o účasť na budúcoročných majstrovstvách Európy do Rumunska a Gruzínska proti rovesníkom z Ukrajiny.

21.06.2022 13:19 , aktualizované: 18:16
SR futbal ME21 Azerbajdžan kvalifikácia NRX Foto: ,
Peter Pokorný na archívnej snímke v drese dvadsaťjednotky.
debata (2)

Rozhodol o tom utorkový popoludňajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Obe barážové stretnutia sa uskutočnia v termíne od 19. do 27. septembra 2022, prvý duel sa uskutoční na Slovensku. Je pravdepodobné, že Ukrajinci budú „doma“ na neutrálnej pôde, pravdepodobne v Poľsku.

Ivan Hašek Čítajte aj Cukor je málo, treba aj bič. Tarkovič bol mäkký, Hašek neznáša prehry

Zverenci Jaroslava Kentoša sa do baráže dostali ako druhý tím v tabuľke kvalifikačnej C-skupiny, pomohlo im k tomu aj vyradenie Rusov z bojov o šampionát.

Mladí Slováci z ôsmich duelov nazbierali 15 bodov, o deväť menej ako Španieli na prvej priečke. Ich súper v boji o ME Ukrajinci v H-skupine skončil tiež na druhej priečke, v desiatich zápasoch získali spolu 23 bodov, o tri menej ako Francúzi.

Mladí reprezentanti Ukrajiny mali v H-skupine bilanciu 7 víťazstiev – 2 remízy – 1 prehra, neuspeli len na francúzskej pôde.

Najdrahší futbalisti sveta Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
20. João Félix (Port./Atlético Madrid): 90,8...

"Čaká nás ťažký súper, ale každý jeden tím, ktorý sa dostal do baráže, je kvalitný. My sa na dvojzápas pripravíme a máme veľkú túžbu postúpiť.

Musíme si urobiť detailnú analýzu, na to sa teraz sústredíme," povedal na webe futbalsfz.sk tréner Jaroslav Kentoš, ktorého zverenci zdolali Ukrajincov 3:2 vlani v marci na prípravnom Antalya Cupe v Turecku:

"Od toho zápasu už uplynul nejaký čas. Ukrajinský tím do 21 rokov má veľkú kvalitu, sú v ňom hráči zo Šachtaru Doneck či Dynama Kyjev.

Myslím si, že tento barážový dvojzápas bude mať málo spoločné s tým z Antalya Cupu. Všetky mužstvá sú kvalitné, rešpektujeme súpera, ktorého nám žreb určil, a dobre sa naňho pripravíme."

Na ME futbalistov do 21 rokov sa Slováci predstavili len dvakrát. V roku 2000 na domácej pôde sa dostali do semifinále a napokon obsadili 4. priečku, o sedemnásť rokov neskôr v Poľsku ich klasifikovali na 5. pozícii.

SR futbal ME21 Azerbajdžan kvalifikácia NRX Čítajte aj Mladí Slováci otočili zápas s Maltou a zahrajú si v baráži

Kontinentálny šampionát „dvadsaťjednotiek“ bude 9. júna – 2. júla 2023. V Rumunsku sa súboje uskutočnia na štyroch štadiónoch v Bukurešti a meste Kluž-Napoca, v Gruzínsku v dvoch arénach v Tbilisi aj na štadiónoch v Batumi a Kutaisi. Obhajcami titulu sú mladí Nemci.

Okrem nich už účasť na šampionáte majú istú aj Belgičania, Angličania, Francúzi, Taliani, Portugalčania, Holanďania, Nóri, Španieli, Švajčiari a ako organizátori aj Rumuni a Gruzínci.

Dvojice v baráži kvalifikácie o ME

Chorvátsko – Dánsko
Slovensko – Ukrajina
Írsko – Izrael
Island – Česko

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti do 21 rokov #ME 2023 do 21 rokov