Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pozná sa s Lobotkom i s top trénermi. Povedie reprezentáciu Talian?

Máme kandidáta číslo jeden a kandidáta číslo dva. Obaja sú zo zahraničia. Do trénera futbalovej reprezentácie investujeme viac, ako doteraz.

17.06.2022 10:27
Francesco Calzona Foto:
Asistent SSC Neapol. Francesco Calzona.
debata (1)

Takto nie príliš konkrétne reagoval vo štvrtok prezident Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Ján Kováčik na otázku, kto bude novým trénerom národného tímu.

Po tom, čo Výkonný výbor SFZ začiatkom júna odvolal Štefana Tarkoviča z funkcie po prehre s Kazachstanom 0:1 v Lige národov, je jasné, že na trénerskú lavičku nezasadne slovenský kouč.

"V najbližších dňoch budeme s kandidátmi preberať podmienky. Sú to skúsení tréneri. Žiadne meno nepoviem, nebolo by to korektné.

Musí to byť kouč, ktorý prinesie na Slovensko to, čo predošlí tréneri nedokázali naplniť. Okruh nie je obrovský. Treba si však povedať, že si nemôžeme dovoliť všetkých. Takto to nejde," vyhlásil Kováčik.

Video

Podľa informácii Pravdy je v hre dvojica Ivan Hašek a Francesco Calzona.

Kým prvý menovaný odborník rezonuje médiami na Slovensku i rodnom Česku, druhý je prekvapivým menom na krátkom zozname.

Päťdesiatosemročný Hašek v minulosti trénoval Spartu Praha či Racing Štrasburg a AS Saint-Étienne vo francúzskej Ligue 1.

Navyše, v bohatej viac ako dvadsaťročnej kariére viedol aj tri reprezentácie – Gabonu, Česka a momentálne je stále trénerom Libanonu.

„Ešte som s nikým nerokoval, udeje sa to v najbližších dňoch,“ uviedol Kováčik.

Rodrigo de Paul, Nicolas Pépé a Dejan Kulusevski. Čítajte viac Kto najviac zarobil na prestupoch? Tento klub by ste netipovali

Calzona je od Hašeka o päť rokov mladší. Niekdajší druholigový taliansky futbalista nemá zatiaľ žiadnu skúsenosť s vedením mužstva ako hlavný tréner.

Zaujímavosťou však je, že absolvoval takmer štyristo zápasov ako asistent alebo člen realizačného tímu pri trénerských esách ako Eusébio di Francesco, Maurizio Sarri či Luciano Spaletti.

Práve poslednému menovanému pomáha ako asistent aj s prípravou reprezentačného stredopoliara Stanislava Lobotku v SSC Neapol.

Navyše, Calzona sa dobre pozná aj s Marekom Hamšíkom, ktorý pod Vezuvom pôsobil od roku 2007 až do 2019.

Povedie Slovákov český pragmatik alebo horkokrvný Talian?

Najdrahší futbalisti sveta Fotogaléria - 23 fotiek Všetky fotky
20. João Félix (Port./Atlético Madrid): 90,8...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #Ivan Hašek #Francesco Calzona