Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pekarík sa zastal Tarkoviča. Lobotka chápe kritiku, Weiss nechcel reagovať

Viacerí sa k neľahkej situácii nechceli vyjadriť a radšej sa ponáhľali do lietadla. Slovenskí futbalisti v stredu poobede nabrali smer Baku, kde ich v piatok čaká zápas Ligy národov proti Azerbajdžanu.

08.06.2022 15:27
Vladimír Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss pred odletom na zápas s Azerbajdžanom.
debata (2)

Na palube už nesedel odvolaný tréner Štefan Tarkovič, ktorý sa s mužstvom v utorok večer rozlúčil.

Štyridsaťdeväťroč­nému kormidelníkovi zlomil pomyselný väz pondelňajší zápas v Trnave proti Kazachstanu (0:1).

Po ňom vedenie Slovenského futbalového zväzu na čele s prezidentom Jánom Kováčikom v utorok navrhlo výkonnému výboru SFZ Tarkovičovo odvolanie.

Video

Po jednohlasnom odsúhlasení tak mužstvo v Baku a v pondelok v Nur-Sultane proti Kazachstanu povedie v roli hlavného trénera doterajší Tarkovičov asistent Samuel Slovák.

„Treba akceptovať situáciu, ktorá nastala a vyrovnať sa s ňou čo najlepšie. Chalani vedia, že sú tam rezervy a o čo sa hrá. Budeme sa baviť o zmenách v tíme, viac k tomu nepoviem,“ povedal Slovák.

Zaskočený z radikálnej zmeny bol dlhoročný pilier slovenskej defenzívy Peter Pekarík.

„Prišlo to veľmi nečakane. Trénera Tarkoviča si vážim ako kouča i človeka. Za výsledok s Kazachstanom je zodpovedné celé mužstvo. Sme to my hráči, ktorí sme na ihrisku. V ďalších zápasoch musíme pridať,“ vyhlásil Pekarík.

Štefan Tarkovič Čítajte viac NÁZOR: Na Tarkovičovu obranu. Takto sa to nerobí...

Prezradil, že si mužstvo po hanebnej prehre s Kazachstanom sadlo za zatvorenými dverami a preberalo vzniknutú situáciu.

"Vieme, kde sa nachádzame. Zápas proti Kazachstanu nám otvoril oči vo veľa veciach.

Kabína si sadla, vydiskutovali sme si viacero vecí. Verím, že to v nasledujúcich zápasoch v Azerbajdžane a Kazachstane bude vidno," zaželal si Pekarík.

Stredopoliar SSC Neapol Stanislav Lobotka povedal, že rozhodnutie kompetentných rešpektuje a je na tíme, aby na tento jasný signál zareagovalo.

Video

"Máme čo stratiť, ale musíme si veriť. Z herného hľadiska do toho musíme dať maximum. Dôležité je vyhrať, pokojne aj bez toho, aby sme hrali pekne.

Teraz sme kritizovaní, ale môžeme si za to sami. Výsledky ani herný prejav nie sú najlepšie. Musíme si vstúpiť do svedomia a zápasy vyhrať.

Máme víťaznú mentalitu, len sa musíme naučiť ako prekonať defenzívny blok. Ak sa dostaneme do jednej dvoch šancí, treba ich využiť, lebo takíto súperi vám ich veľa nedajú," uzavrel Lobotka.

Novinári žiadali o reakciu aj Vladimíra Weissa ml. Syn najväčšieho kandidáta na uvoľenenú stoličku po Tarkovičovi však reagovať nechcel.

„Viem, na čo by ste sa pýtali,“ usmial sa a taktne možnosť na reakciu odmietol.

Kto povedie Slovensko? Toto sú kandidáti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Vladimír Weiss st. doviedol Slovensko na MS...

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss ml. #Peter Pekarík #Stanislav Lobotka