Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Do hry vstúpil Kmotrík. Jeho podmienka bola jasná

Nečakané, no zároveň očakávané. Aj tak by sa dalo označiť utorňajšie rozhodnutie Výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu (SFZ), ktorý odvolal z funkcie hlavného trénera reprezentácie Štefana Tarkoviča.

08.06.2022 10:06 , aktualizované: 14:02
Vladimír Weiss, Ivan Kmotrík ml. Foto: ,
Tréner Slovana Vladimír Weiss a generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.
debata (8)

Toho Tarkoviča, ktorý to mal s budúcnosťou pri národnom tíme nahnuté už po neúspešnej kvalifikácii majstrovstiev sveta v Katare 2022.

V čase jeho odvolávania sa pritom odvíjal príbeh, ktorý môže mať dopad na meno Tarkovičovho nástupcu. Na Tehelnom poli prebiehali rokovania zástupcov Slovana Bratislava o predĺžení zmluvy s trénerom Vladimírom Weissom, ktorá sa skončí 30. júna.

Podľa informácií Pravdy zo zdroja z prostredia majstrovského klubu sa v stredu popoludní vedenie Slovana s úspešným koučom nedohodlo.

To môže znamenať, že Weiss uprednostnil pred klubom Ivana Kmotríka návrat na lavičku národného tímu.

Kto povedie Slovensko? Toto sú kandidáti Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Vladimír Weiss st. doviedol Slovensko na MS...

Vedenie SFZ totiž už v decembri minulého roka oslovilo Weissa s ponukou viesť národný tím. K dohode vtedy neprišlo aj preto, že mal so Slovanom platnú zmluvu.

A tiež preto, že vedenie slovenského majstra rázne odmietlo možnosť, aby viedol klub a reprezentáciu zároveň.

Po pol roku a definitívnom odvolaní Tarkoviča bola situácia podobná. No s jedným podstatným rozdielom – Weiss bude už o tri týždne bez zmluvy.

Dá sa predpokladať, že zväz sa nevzdal možnosti zlákať jediného trénera v ére samostatnosti Slovenska, ktorý doviedol národný tím na záverečný turnaj majstrovstiev sveta, späť do svojich služieb.

FUTBAL-SC: Bratislava - Trnava weiss Čítajte viac Weiss v Slovane skončil. Prevezme reprezentáciu?

SFZ nateraz nepotvrdil, či sa bude o Weissa zaujímať. „O definitívnom obsadení postu reprezentačného trénera Slovenska sa rozhodne v priebehu letných mesiacov,“ napísal v stanovisku.

Konkrétnejší nebol ani Ján Kováčik. „K menu nového tréner vám nič nepoviem, s nikým nie sme v kontakte,“ uviedol pred stredajším odletom reprezentácie do Azerbajdžanu.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vladimír Weiss st. #slovenskí futbalisti #Ivan Kmotrík ml.