Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ofenzívne trápenie. Slováci prehrali s trpaslíkom, prišli o kapitána

Slovenskí futbalisti neuspeli vo svojom druhom vystúpení v 3. skupine C-divízie Ligy národov, keď v Trnave podľahli Kazachstanu 0:1.

06.06.2022 23:06
Slovensko futbal LN 2. kolo C3 Kazachstan rusnák Foto: ,
Abat Ajmbetov (Kazachstan) a Albert Rusnák (Slovensko) počas zápasu druhého kola tretej skupiny C-divízie Ligy národov vo futbale Slovensko - Kazachstan v Trnave 6. júna 2022.
debata (17)

Jediný gól v historicky prvom meraní síl tímov dal v 26. minúte hráč FC Astana Aslan Darabajev.

Slovákom tak naďalej zostávajú v tabuľke tri body za víťazstvo proti Bielorusku 1:0. Zverencov trénera Štefana Tarkoviča najbližšie čakajú dva zápasy na pôde súperov.

V Azerbajdžane sa predstavia v Baku 10. júna o 18.00 a v Kazachstane nastúpia 13. júna o 16.00 v Nur-Sultane.

SLOVENSKO – Kazachstan 0:1 (0:0)
Gól: 26. Darabajev. Rozhodovali: Tohver – Koiv, Klaasen (všetci Est.), ŽK: Weiss, Kucka, Haraslín, Almási – Dosmagambetov, Alip, Šackij, Šušenačev, Malyj, Kajrov, 4146 divákov
Slovensko: Rodák – Koscelník (83. Strelec), Gyömbér, Škriniar (43. Valjent), Chvátal – Lobotka – Schranz (46. Haraslín), Kucka, Rusnák (71. Boženík), Weiss (46. Suslov) – Almási
Kazachstan: Šackij – Gabyšev (65. Kajrov), Malyj, Maročkin, Alip, Dosmagambetov – Astanov (73. Vasiľjev), Kuat, Darabajev (73. Žarynbetov), Orazov (59. Vorogovskij) – Aimbetov (65. Šušenačev)

hlasy po zápase

Štefan Tarkovič, tréner SR: "Prehra doma s Kazachstanom je pre mňa veľmi ťažká a ponižujúca. Podali sme podľa mňa zlepšený výkon ako v Novom Sade, no enormne sa trápime v útočnej fáze a pri zakončení. Vstup do zápasu nebol zlý.

Dostávali sme sa do príležitostí, no v šestnástke sme neboli dôrazní. Pri góle sme prepadli v situácii, na ktoré sme sa pripravovali. Gól nás trochu dostal do kolien. Zranenie Škriniara nám tiež nepomohlo. Po prestávke sme oživili hru. Vypracovali sme si gólové príležitosti, no neboli sme schopní sa gólovo presadiť."

Ladislav Almási, útočník SR: „Dostali sme gól a potom sme sa snažili dobiť súperovu bránu. Šťastie nestálo na našej strane. Trafili sme žrď a mali sme šance, ktoré sme nepremenili. Škoda neuznaného gólu. Takých faulov, aký odpískali Kuckovi, bolo v celom zápase veľa bez povšimnutia.“

Lukáš Haraslín, útočník SR: „Prehrali sme zápas, ktorý nemôžeme prehrať. V reprezentácii nemôžeme podávať takéto výkony proti takýmto súperom. Pri mojej šanci som sa to snažil dávať na zadnú tyč, nemal som to dávať tak vysoko. Nie som rozhodca, nechcem sa vyjadrovať k neuznanému gólu.“

Juraj Chvátal, obranca SR: „Na jednu stranu sa teším z prvého štartu v reprezentácii. Na druhej sme chceli proti takémuto súperovi vyhrať, čo sa nám doma nepodarilo. Dostali sme gól, v ktorom som bol namočený aj ja.“

Od úvodu sa hralo výrazne svižnejšie ako v predchádzajúcom vystúpení Slovákov v Novom Sade proti Bielorusku.

Pomohla k tomu aj atmosféra, ku ktorej prispelo aj približne 200 priaznivcov Kazachstanu. Tí prejavovali nadšenie pri každej návšteve svojho mužstva pred bránou súpera. V prvej päťminútovke sa mohli radovať hneď dvakrát.

Malyj však hlavičkoval iba slabo priamo na brankára Rodáka a Aimbetov mieril po chybe slovenskej obrany z hranice šestnástky nad. Slováci mali viac z hry a aktívne kombinovali pred bránou súpera, no do vyloženej šance sa nedostali.

Najbližšie ku gólu boli po chybe brankára Šackého, ktorému vypadla lopta, no do siete sa nedostala. Úder tak prišiel na druhej strane v 26. minúte. Hráči Kazachstanu zakombinovali po autovom vhadzovaní, Astanov sa popri bránkovej čiare dostal do šestnástky, spätnou prihrávkou našiel Darabajeva a ten nezaváhal.

Zverenci trénera Tarkoviča po inkasovanom góle zvýšili snahu a mohli rýchlo vyrovnať. Po priamom kope zahrali signál na Lobotku, no jeho strela aj zásluhou teču obrany hostí skončila tesne vedľa žrde. Aj ďalšia šanca prišla po štandardke.

Tesne pred koncom polčasu zamieril Weiss nad brvno. Ešte predtým musel zísť z ihriska s bolestivou grimasou Milan Škriniar, ktorý tak na prvý domáci duel v pozícii kapitána nebude spomínať v najlepšom.

Tréner Tarkovič sa po zmene strán pokúsil oživiť útok, na ihrisko vybehol spolu s Haraslínom aj autor jediného gólu v zápase proti Bielorusku Suslov. Slováci dokázali uzavrieť súpera v obrannom zámku a vypracovali si viacero šancí.

Brankár Šackij pôsobil neisto, no pokusy Chvátala i Suslova dokázal s námahou zneškodniť. Veľmi blízko k vyrovnaniu bol v 62. minúte Haraslín, ktorý trafil žrď.

V 77. minúte dokázal rozvlniť sieť Almási, no o prvý reprezentačný gól ho obral videoasistent rozhodcu, ktorý objavil faul Kucku. Tento moment akoby domácich zmrazil. V úplnom závere nedokázali zvýšiť tlak a proti Kazachstanu nezískali ani bod.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ďalšie výsledky

1. skupina A-divízie
Chorvátsko – Francúzsko 1:1 (0:0)
Góly: 83. Kramarič (z 11 m) – 52. Rabiot

Rakúsko – Dánsko – duel sa pre výpadok elektriny na štadióne vo Viedni začal o 22.15 h

2. skupina B-divízie
Island – Albánsko 1:1 (0:1)
Góly: 49. Thorsteinsson – 30. Seferi

3. skupina C-divízie

Bielorusko – Azerbajdžan 0:0

1. skupina D-divízie
Lotyšsko – Lichtenštajnsko 1:0 (0:0)
Gól: 73. Zjuzins

Andorra – Moldavsko 0:0
ČK: 43. Stina (Moldavsko)


Ohodnoťte Slovákov po zápase s Kazachstanom

Hlasovalo 920 ľudí.

Lukáš Haraslín

Lukáš Haraslín

Priemerný výsledok: 53,09 b.

Marek Rodák

Marek Rodák

Priemerný výsledok: 44,33 b.

Martin Valjent

Martin Valjent

Priemerný výsledok: 43,09 b.

Stanislav Lobotka

Stanislav Lobotka

Priemerný výsledok: 40,34 b.

Tomáš Suslov

Tomáš Suslov

Priemerný výsledok: 37,03 b.

Šamorín Futbal šport reprezentácia LN zraz TTX

Juraj Chvátal

Priemerný výsledok: 36,71 b.

Milan Škriniar

Milan Škriniar

Priemerný výsledok: 35,88 b.

Ladislav Almási

Ladislav Almási

Priemerný výsledok: 35,77 b.

Vladimír Weiss

Vladimír Weiss

Priemerný výsledok: 35,63 b.

Norbert Gyömbér

Norbert Gyömbér

Priemerný výsledok: 35,57 b.

Juraj Kucka

Juraj Kucka

Priemerný výsledok: 34,94 b.

Martin Koscelník

Martin Koscelník

Priemerný výsledok: 31,56 b.

Albert Rusnák, tablo

Albert Rusnák

Priemerný výsledok: 27,54 b.

Ivan Schranz nepouzivat

Ivan Schranz

Priemerný výsledok: 25,60 b.

Róbert Boženík

Róbert Boženík

Priemerný výsledok: 21,05 b.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #futbal #Liga národov