Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Tarkovič povolal Strelca a verí, že Slováci zahrajú lepšie

Slovenskú futbalovú reprezentáciu posilní pred ďalšími tromi zápasmi v Lige národov útočník Dávid Strelec. Tréner Štefan Tarkovič na nedeľnej tlačovej konferencii informoval, že Strelec sa pridá k A-tímu po dohode s trénerom SR 21 Jaroslavom Kentošom.

05.06.2022 17:08
tarkovič me futbal Foto: ,
Kouč SR Štefan Tarkovič.
debata

„Dávid nám prináša alternatívu do ofenzívnej fázy. Aj dvadsaťjednotka má nejaké problémy, ale vyhoveli sme si a preto je tu s nami,“ informoval Tarkovič.

Slováci si v 3. skupine C-divízie LN otvorili cestu do vyššej kategórie triumfom v Novom Sade nad Bieloruskom 1:0, ale ich výkon nebol ideálny. Teraz ich v pondelok čaká v Trnave o 20.45 Kazachstan.

„Môže to byť podobný zápas ako ten proti Bielorusku, ale každý je iný. Musíme dobre zareagovať na nich a hrať našu hru. Cesta zo Srbska bola pre nás náročná, ale ja sa cítim dobre. Verím, že budeme dobre pripravení na najbližšieho súpera,“ povedal stredopoliar Juraj Kucka.

Maďarsko Čítajte viac Britská tlač šalie. Maďari poslali na štadión deti a tie vypískali kľačiaci Albion

Slovenskí futbalisti po pondelkovom zápase cestujú do Baku, kde ich čaká súboj s Azerbajdžanom (10. júna o 18.00) a potom v Nur-Sultane opäť s Kazachstanom (13. júna o 16.00).

„Takto veľa zápasov v priebehu pár dní som ešte nehral. Ale urobím všetko pre to na ihrisku aj mimo neho, aby sme to zvládli. Je o nás postarané výborne a verím, že to spoločne zvládneme. Nemyslíme na to, či ušetríme sily, musíme ísť naplno do každého duelu,“ dodal Kucka.

O náročnom programe hovoril aj tréner Tarkovič: „Nemáme s tým skúsenosti, skúsenosti máme len s tromi zápasmi po sebe. Teraz máme štyri. Nalietame 12.000 km, takže sa nechceme púšťať bezhlavo do nejakej otvorenej hry. Musíme to triezvo zhodnotiť.“

Tréner Slovákov uviedol, že proti Kazachom pripraví zmeny v zostave, pretože chce zmeniť aj herný štýl.

Srbsko SR šport futbal LN 1. kolo C3 Bielorusko Slovensko Čítajte viac Slováci začali vydretou výhrou. Rozhodol premiérový strelec

"Treba sa na Kazachstan pripraviť zodpovedne. Budeme hrať podobne všetky zápasy. Kazachovia majú nového trénera, ten môže dobre reagovať na našu taktiku. Musíme byť flexibilní, aby sme mohli meniť rytmus.

Musíme sa vyvarovať toho, čo sme robili zle v prvom zápas. Ale očakávame iný duel z našej strany, to rozhodne. Verím, že budeme vyzerať oveľa lepšie. Som presvedčený o tom, že sa budeme zlepšovať," uviedol.

V súboji s Bieloruskom chýbalo Slovákom viac kreativity a s výkonom nebol spokojný ani tréner.

"My sme sa po zápase rozprávali o tom, že to nebolo ideálne, ale vyhrali sme a to je podstatné. Veci nám nefungovali a to musíme zlepšiť. Chceli by sme aj niečo zmeniť v systéme, ale je riziko ísť do vecí, ktoré nemám vyskúšané. Musíme nadviazať na fázu, keď sme na ihrisku dominovali.

maďarsko, anglicko, deti Čítajte viac Maďarská vláda reaguje: Ak kritizujete naše deti, potom ste idioti

My sme nemali zlý prístup k zápasu, ale je komplikované hrať do takej hustej obrany. S hráčmi sme si sadli aj individuálne a hovorili sme o veciach, ktoré nám fungovali. A na to treba nadviazať. Musíme sa zlepšiť najmä v šestnástke a na polovici súpera," uzavrel Tarkovič.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti