Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Škriniara láka Hamšíkova cesta. Prezradil, či chce byť kapitánom

Dobrý deň, pozdravil Milan Škriniar (26) novinárov na šamorínskom zraze futbalovej reprezentácie pred blížiacimi sa zápasmi Ligy národov. A následne ochotne odpovedal na množstvo otázok. Obrancu Interu Miláno nevyviedlo z miery ani podpichnutie od Juraja Kucku.

01.06.2022 08:23
Milan Škriniar Foto:
Milan Škriniar.
debata

„Forza Rossoneri!“ zakričal niekdajší hráč AC Miláno a pripomenul spoluhráčovi, kto získal taliansky titul. „Bola to trpká príchuť, ale už to prebolelo,“ priznal Škriniar.

Dáte to Kuckovi na tréningoch pocítiť?

Nie, nie (smiech). Viem, že Kuco je fanúšik AC Miláno, takže sa veľmi tešil.

Na San Sire dominujú červená a čierna, farby klubového rivala. Je to v meste cítiť?

Najhoršie to bolo prvé dni. Verím, že sa v novej sezóne vrátime späť na prvú priečku.

Inter neobhájil titul, ale získal domáci pohár i Superpohár. Vládne v klube spokojnosť?

Určite áno. Dve trofeje sú doma, ale strata titulu mrzí. Mali sme hluché obdobie medzi februárom a marcom. Pokazili sme viacero zápasov, vrátane toho vzájomného proti AC, keď sme dlho viedli a nakoniec sme ho prehrali za dve minúty. Nepodarilo sa nám už straty potom dobehnúť. Škoda, nezvládli sme to.

Zlatan Ibrahimovič, Milan Škriniar Čítajte viac Milánske kontrasty: Zlatan s cigarou, ukradnutá medaila i utešovaný Škriniar

Pred sezónou sa špekulovalo, ako to s klubom bude vyzerať. Katastrofické scenáre sa však nenaplnili. Bol Inter v ťažkej pozícii?

Bol a aj je v dobrom stave. Hovorilo sa to preto, že odišli dvaja kľúčoví hráči a tréner. Prišiel nový kouč, dal mužstvu svoju tvár a dobre to poskladal. Ukázali sme, že patríme medzi špičku v Taliansku aj Európe.

Celkovo bola sezóna úspešná. Zdolali sme Liverpool na Anfielde a vypadli s ním v osemfinále. Real Madrid sme zasa mali v skupine. Proti finalistom sme potvrdili, že vieme hrať vyrovnané partie s hocikým.

Zostanete v Interi aj v najbližšom období?

Moja budúcnosť je v Interi, mám tam zmluvu. Nič sa na tom nemení. Odohral som skoro všetky zápasy. Moje výkony boli solídne. Verím, že to bude pokračovať aj v slovenskom drese.

Ako vnímate špekulácie o prestupe?

Tieto reči prichádzajú každý polrok či rok. Nie je tam nič konkrétne, som v Interi spokojný. Vyhrali sme titul, teraz máme dve trofeje. Stále máme méty, ktoré chceme dosiahnuť.

Kontrasty v Miláne: radosť AC a smútok Interu Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Hviezda AC Miláno Zlatan Ibrahimovič si...

Láka vás podobná cesta ako Mareka Hamšíka, ktorý sa stal legendou Neapola?

Bol by som rád, keby sa mi také čosi podarilo. Inter sa vracia medzi európsku špičku. Je to skvelá vizitka. Vnímajú to aj priaznivci. Na každom domácom zápase sme mali 75-tisíc divákov.

V aktuálnej sezóne ste odohrali dovedna 50 zápasov. Vládzete ešte pred ďalšími štyrmi v Lige národov?

Keď ich je už toľko, snáď štyri ešte zvládnem. Dúfam… Program je náročný. Pozerali sme si aj letecké presuny, bude to fuška. Musíme sa na to nachystať.

Nepatríme do C-divízie, ale musíme to dokázať na ihrisku. Nebude to však ľahké. Veď aj my, keď sme nastupovali proti favoritom, sme sa vedeli zomknúť. Naši súperi nastúpia s odhodlaním, aké sme mali vtedy my.

Je cieľom tímu postúpiť do béčka?

Áno, chceme sa z C-divízie čo najskôr vyhrabať. Nepatríme tam. Budeme sa snažiť, aby sme to naplnili od prvého zápasu. Tréner to zrejme prestrieda, nakoľko je program veľmi nahustený. Musíme byť pripravení a odhodlaní, lebo musíme a chceme postúpiť.

Čakajú vás štyri zápasy za jedenásť dní. Koľko bodov by ste po nich chceli mať?

Ideálne dvanásť. Taký je cieľ. Bol by to skvelý vstup i jasný signál. Verím, že nadviažeme na výkon z marca proti Fínsku (2:0).

V reprezentácii skončil Marek Hamšík. Bude mať národný tím bez neho inú tvár?

Áno. Hamšíka sa nedá nahradiť, prípadne to bude veľmi ťažké. Tréner Štefan Tarkovič musí dobre poskladať stred poľa, aby si to sadlo. Máme na to kvalitných hráčov, potrebujeme však čas.

Bude náročnejšie súperov otvárať bez Hamšíkových prihrávok?

Určite. Musíme tomu dať myšlienku či moment prekvapenia. Myslíme si, že budú hrať v uzatvorenom bloku a čakať na brejkové situácie. Preto by sme mali byť trpezliví. Máme dostatok kvality na to, aby sme to zvládli.

Koho vidíte ako nástupcu Hamšíka?

Možno Ondreja Dudu, ale on je skôr typická desiatka, nie ako Hamšo. Máme aj Alberta Rusnáka, ktorý podáva skvelé výkony. Je to na trénerovi.

slovenskí futbalisti Čítajte viac Ospravedlnenka od hráča zo základu. Je to sklamanie, priznal Tarkovič

Viacerí hráči ocenili Hamšíkov prístup na ihrisku či v kabíne. V čom pomohol vám?

Má skúsenosti na rozdávanie. Vedel nám pomôcť na ihrisku. Hovoril, kto má koho brániť a kam si zbehnúť, lebo tam bude diera. V tom bol jedinečný. Hamšo videl futbal inak ako všetci ostatní.

Chceli by ste byť jeho nástupcom v pozícii kapitána?

Tréner oznámil, že si ho budeme voliť v týchto dňoch. Nejde o to, kto ním bude. Páska nesmie ovplyvniť výkon, stále bojujete za Slovensko a tento tím.

A chceli by ste byť kapitánom?

Bola by to česť viesť Slovensko s páskou na ruke. Nezakladám si však na tom. Nemusím to byť ja.

Akceptujete rolu jedného z lídrov po Hamšíkovom odchode?

Samozrejme. Hrám v Interi Miláno, tak sa to odo mňa do istej miery čaká. Verím, že Slovensko bude úspešné a bude postupovať na záverečné turnaje.

Slováci, ktorých cena vzrástla najviac Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Dominik Holec (Sparta Praha)
 Pôvodná...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #slovenská futbalová reprezentácia #Inter Miláno #Milan Škriniar