Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ako hokejisti na olympiáde. Futbalisti si po Nóroch podebatovali bez trénerov

Tréner slovenskej reprezentácie Štefan Tarkovič by mal mať v utorňajšom prípravnom stretnutí s Fínskom k dispozícii všetkých futbalistov okrem Tomáša Suslova.

28.03.2022 18:38
Ondrej Duda Foto: ,
Ondrej Duda.
debata

Ten sa zranil v piatkovom dueli v Nórsku (0:2) a nezasiahne do zápasu v španielskej Murcii (18.00 h). Tarkovič chce dať počas marcového asociačného termínu príležitosť všetkým nominovaným hráčom, zároveň však dúfa v lepší výkon i výsledok než v Osle.

Slováci si v tomto dvojzápase môžu odskúšať viacero variantov pred budúcim ročníkom Ligy národov. "Budem sa snažiť dať priestor všetkým hráčom, ktorých som nominoval, aby sme po zraze mali informácie, ktoré môžeme správne vyhodnotiť do Ligy národov a kvalifikácie majstrovstiev Európy.

Verím, že nielen mentálne, ale aj fyzicky budeme dobre pripravení, realizačný tím odviedol dobrú robotu. Som rád, že je možnosť vidieť nových hráčov v zápasovom dianí.

Štefan Tarkovič, Tomáš Suslov Čítajte viac Vážne poškodenie. Slovákom bude proti Fínom chýbať najlepší mladík

Je dôležité, aby sme na jednotlivých pozíciách dokázali vytvoriť konkurenciu," zdôraznil na pondelňajšej tlačovej konferencii Tarkovič, ktorý nebol spokojný s predchádzajúcim vystúpením: "Zápas v Nórsku nebol z našej strany dobrý, neprezentovali sme sa, tak ako sme chceli.

Musíme ukázať, že reprezentácia je naša priorita. Máme príležitosť predviesť, že vieme hrať futbal a zvládnuť tlak zápasu, aj keď je len prípravný. Pôjdeme za víťazstvom."

Tarkovič očakáva proti ďalšiemu severskému súperovi odlišné meranie síl: "Fíni majú iné mužstvo ako Nóri. Je tam veľmi veľa rozdielnych znakov, vyznávajú iný spôsob hry, iný spôsob obrany.

Na tréningoch sme sa porozprávali, ako budeme tieto situácie riešiť. Pre mňa je podstatné, aby sme sa dokázali nastaviť, aj keď času na prípravu je veľmi málo."

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Práve proti Fínsku debutoval v najcennejšom drese stredopoliar Ondrej Duda – 18. novembra 2014 pod trénerským vedením Jána Kozáka zvíťazilo Slovensko v Žiline 2:1 gólmi Filipa Hološka a Mareka Hamšíka.

Duda priznal, že si po zápase s Nórskom so spoluhráčmi sadli a rozobrali príčiny prehry. Niečo podobné spravili hokejisti na zimnej olympiáde 2022 v Pekingu.

Duda si rovnako ako tréner Tarkovič uvedomuje rezervy, ktoré odhalil súboj v Nórsku:

kolaz Čítajte viac Lepší futbalisti ako speváci. Nováčikovia sa nevyhli tradícii

"Hlavne sme sa nevyrovnali Nórom v agresivite, behavosti a efektivite v útočnej fáze. Zápas nebol pre oko diváka príliš zaujímavý.

Mali sme šancu dať na 1:0, nakoniec to Nóri zlomili vo svoj prospech. Neboli sme dostatočne organizovaní, nekomunikovali sme, nebol to náš najlepší zápas. Teraz máme šancu dokázať, že máme na viac.

Hráči aj realizačný tím vieme, že to tak je. Síce sú to prípravné zápasy, ale na medzinárodnej úrovni chcú všetci podať čo najlepší výkon.

Sme zvyknutí hrať každé tri, štyri dni, takže to nemôže byť výhovorka, musíme byť nachystaní."

Čo futbaloví tréneri vyškrtli hráčom z jedálnička? Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Pep Guardiola (Manchester City)
Keď jeden z...
debata chyba
Viac na túto tému: #Ondrej Duda #Štefan Tarkovič #Tomáš Suslov