Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tarkovič po Nórsku: Zápas sme nezvládli, chýbal nám režisér hry

Slovenská reprezentácia vyslala počas prípravného zápasu na bránu súpera len dve strely.

25.03.2022 22:08
Štefan Tarkovič. Foto:
Štefan Tarkovič.
debata (2)

Vo svetovom rebríčku FIFA sú oba tímy bok po boku – Nórsku patrí 45. miesto, Slovensko je na 46. pozícii. No v prípravnom zápase sa zdalo, akoby tých miesto bolo minimálne 20.

Slovenskej reprezentácii chýbalo viacero opôr v čele s Marekom Hamšíkom, Jurajom Kuckom či Petrom Pekaríkom. No napriek tomu sa očakávalo, že najmä smerom dopredu predvedú zverenci trénera Štefana Tarkoviča odvážnejší výkon.

SR futbal FL 14. kolo Slovan Bratislava Ružomberok BAX Čítajte viac Slováci čelia severskej výzve. Aj s ružomberskou anomáliou

No len dve vyslané strely na bránu a jedna žrď z kopačky Patrika Hrošovského bolo veľmi málo. Priznal to aj tréner Tarkovič. „Chceli sme hrať vysoký pressing s využitím kombinácii do otvorených priestorov. Lenže nám chýbal režisér hry a absentovala prechodová fáza,“ uviedol pre futbalsfz.sk.

Nóri počas väčšiny zápasu okupovali našu polovicu ihriska a lopty smerovali najmä na hviezdneho Erlinga Haalanda. V 77. minúte sa hviezda Dortmundu dočkala a strelila víťazný gól.

Omar Elabdellaoui Čítajte viac Nevidím, kričal po zapálení svetlice. Slovákov preverí obranca, ktorý oslepol

„Proti nám stála skutočná futbalová kvalita, každý nábeh Haalanda bol nebezpečný. Odegaard potvrdil svoje zrejmé prednosti,“ skonštatoval aj na adresu strelca druhého gólu Tarkovič.

Kým v prvom polčase súper Slovákov do ničoho nepustil, v tom druhom sa národný tím dostával častejšie pred bránu súpera.

„V druhom polčase sme mali aj fázu, keď sme boli pre súpera nebezpeční, ale celkovo bol rozdiel v rýchlosti. Predovšetkým v rýchlosti myslenia. Zápas sme nezvládli,“ dodal hlavný tréner.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #reprezentácia #Štefan Tarkovič