Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

SFZ sa pripojil k iniciatíve. Odmieta hrať s Rusmi a Bielorusmi

Slovenský futbalový zväz sa pripojil k iniciatíve Poľského futbalového zväzu (PZPN) a na jej základe odmieta hrať medzištátne zápasy na akejkoľvek úrovni s tímami Ruska a Bieloruska. SFZ týmto spôsobom reaguje na ruskú inváziu na území Ukrajiny.

01.03.2022 12:43
Rusko SR šport futbal kval. MS 2022 H Slovensko Foto: ,
Zákrok ruského brankára Matveja Safonova.
debata (2)

"V súčasnej dobe, kedy sme svedkami brutálnej vojny na Ukrajine, nepovažujeme za možné, aby slovenská reprezentácia na akejkoľvek úrovni v najbližších mesiacoch nastúpila proti tímom Ruska a Bieloruska, bez ohľadu na názov, pod ktorým by prípadne nastupovali.

Plne sa stotožňujeme s rozhodnutiami FIFA a UEFA, ktoré prijali v pondelok 28. februára," uvádza sa v stanovisku SFZ.

7. Daniil Medvedev Čítajte aj ONLINE: ITF suspendovala Rusov a Bielorusov, na turnajoch ATP a WTA hrať môžu

Strešný orgán slovenského futbalu zároveň vyjadruje solidaritu s ukrajinskou futbalovou rodinou a všetkými občanmi Ukrajiny a ponúka Ukrajinskému futbalovému zväzu pomoc vo všetkom, v čom bude vedieť pomôcť.

"Zároveň chceme zdôrazniť, že Slovensko nedosiahlo v kvalifikácii MS 2022 také výsledky, ktoré by ho oprávňovali za normálnych okolností ďalej bojovať o postup na záverečný turnaj.

Preto si nechceme robiť žiaden automatický nárok na dodatočné zaradenie do baráže a budeme plne rešpektovať akékoľvek rozhodnutie FIFA a UEFA v tejto veci," informoval SFZ.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk
2 debata chyba
Viac na túto tému: #sfz #vojna na Ukrajine #slovenskí futbalisti