Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kmotrík dal ultimátum: Buď pôjde Weiss preč teraz, alebo vôbec

Tajnička okolo pozície trénera pri slovenskej futbalovej reprezentácii je poriadne zamotaná. Adeptov je viacero, žiadny z nich nie je absolútny favorit.

20.12.2021 13:12
Ivan Kmotrík Foto: ,
Generálny riaditeľ ŠK Slovan Bratislava Ivan Kmotrík ml.
debata (32)

V zákulisí sa šepká o viacerých menách – Vladimírovi Weissovi, aktuálnom trénerovi Štefanovi Tarkovičovi, Adriánovi Guľovi či dokonca o Čechoch Pavlovi Vrbovi či Petrovi Radovi.

Podľa stávkových kancelárií je top favoritom kouč bratislavského Slovana Vladimír Weiss starší, ktorý už v minulosti pri národnom tíme pôsobil. Ten má však platnú zmluvu so slovenským majstrom a preto má čo do jeho účinkovania pri repre čo hovoriť aj jeho zamestnávateľ.

Po niekoľkých dňoch sa preto rozhodol prehovoriť aj generálny riaditeľ klubu Ivan Kmotrík ml.

„Našou prioritou je v zime zariadiť sa tak, aby sme vedeli, s čím môžeme v lete počítať. Ak má tréner Weiss odísť, tak odíde teraz v zime a pripojí sa k reprezentácii. My zatiaľ nájdeme trénera, ktorý tu bude nasledujúcich šesť mesiacov a pripraví si tím na európske súťaže,“ vyhlásil futbalový funkcionár v rozhovore pre RTVS.

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
11. Ján Greguš (San José) - 603-tisíc.

„Neviem si predstaviť, aby sme boli v takej neistote, že nám tréner Weiss povie, že v lete odchádza. Buď sa s ním dohodneme na pokračovaní spolupráce v ďalšom období alebo budeme hľadať alternatívu. Takú alternatívu, ktorá je pripravená naše mužstvo v zime posunúť a následne s ním zabojovať o európske súťaže,“ dodal.

Slovenský národný tím sa neprebojoval na svetový šampionát do Kataru. O tom, že nepostúpi, sa vedelo už dve kolá pred koncom kvalifikácie. Aj preto je stolička Štefana Tarkoviča viac ako neistá. Navyše, jeho zmluva so SFZ už vypršala.

Weiss nedávno naznačil, že viesť reprezentáciu by bolo preňho cťou.

"Národné mužstvo sa neodmieta. Je to pre trénera najväčšia česť a odmena za jeho prácu. Bol som trénerom na Slovensku, päť rokov som odrobil v Gruzínsku.

SR Bratislava šport futbal FL 16. kolo Slovan weiss Čítajte viac Weiss by reprezentáciu neodmietol. Dohodne sa SFZ s Kmotríkom?

Viem, čo je to viesť národné mužstvo. Momentálne som však tréner Slovana. Ak si ľudia pomáhajú a veria jeden druhému, dalo by sa robiť aj to pri termínoch, ktoré sú tento rok.

Dlhodobo asi ťažko, ale ak to klub nebude akceptovať, zostanem do leta trénerom Slovana. Uvidíme, čo bude ďalej," povedal Weiss po poslednom jesennom zápase svojho mužstva.

Weiss st. viedol Slovensko v rokoch 2008 až 2012 a priviedol ho k historickému postupu na majstrovstvá sveta 2010 v Juhoafrickej republike.

Pred návratom na klubovú scénu ako kouč Slovana, viedol gruzínsky národný tím (2016–2020). Weiss má na Tehelnom poli zmluvu do leta.


Standings provided by SofaScore LiveScore
32 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Ivan Kmotrík