Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je smiešne, že nezačal ako jednotka. Rodáka v Londýne zbožňujú

Šieste víťazstvo a z toho piate čisté konto za sebou. Slovenský brankár Marek Rodák svojimi skvelými výkonmi ťahá FC Fulham na vrchol tabuľky druhej najvyššej anglickej futbalovej súťaže - The Championship. Prenesie si formu aj do reprezentácie?

09.11.2021 15:10
Chorvátsko SR futbal kvalifikácia MS 2022 tréning Foto: ,
Marek Rodák (vľavo) a Dušan Kuciak na archívnej snímke z tréningu.
debata (2)

Vo víkendovom súboji 17. kola na trávniku Peterborough vytiahol najmä v závere skvelé zákroky a svoje čisté konto predĺžil na 450 minút. Fulham je v tabuľke druhý o dva body za lídrom Bournemouthom.

"Slovenský brankár sedem minút pred koncom končekmi prstov vytlačil strelu Jonsona Clarka-Harrisa na vzdialenejšiu žrď a v samom závere zneškodnil aj loptu z priameho kopu.

Tri z piatich jeho zákrokov prišli zo situácií vo vnútri šestnástky. Tri body pre Fulham sú Rodákova zásluha, lebo mužstvo, ktoré strelilo o 16 gólov viac ako ktorýkoľvek iný tím v súťaži, si okrem gólu veľa toho nevytvorilo," napísal futbalový web fourfourtwo.com.

„Rodák je naša jednoznačná jednotka. Niet o čom pochybovať a je smiešne, že nezačal túto sezónu v pozícii jednotky,“ objavilo sa na fanúšikovskom fóre na sociálnej sieti FC Fulham.

Tréner Marco Silva na adresu svojho tímu a najmä Rodáka poznamenal:

"Máme fantastické čísla, kľúčová pre naše víťazstvo nad Peterborough bola trpezlivosť a vášeň pre hru. Máme šťastie, že disponujeme dvoma kvalitnými brankármi a úžasnou súťaživosťou medzi nimi.

Marek Rodák vie o tom, že mu dôverujem. Podáva fantastické výkony od prvej chvíle, čo k nám prišiel. Vyhrať nad Peterborough na jeho trávniku nie je jednoduché, ale zaslúžili sme si to," cituje Silvu newschainonli­ne.com.

SR futbal MS 2022 kvalifikácia TK BAX Čítajte viac Dúbravka je pripravený biť sa o pozíciu, Rodáka teší séria

„Chceme sa držať na postupových priečkach, teraz je to dobré. Dávame dosť gólov, už dlho sme nijaký nedostali. The Championship je veľmi vyrovnaná, vyhrať môže každý s každým. A pred nami je ešte dlhá cesta,“ približoval Rodák na zraze reprezentácie.

Skvelé výkony posúvajú Rodáka do pozície reprezentačnej jednotky.

Odchytal uplynulých päť stretnutí, ale situáciu trénerovi „skomplikoval“ Martin Dúbravka, ktorý sa opäť hlási o slovo. Naposledy chytal na ME v júni a do reprezentácie sa vrátil po takmer piatich mesiacoch. Trápilo ho zranenie nohy, absolvoval operáciu i rehabilitáciu.

eddie howe Čítajte viac Prvá zmena v Newcastli. Dúbravka má nového trénera

"Marekove výkony vnímam pozitívne, je dobré, že na brankárskom poste máme kvalitu. Je to mladý brankár, takže, keď my starí skončíme, nemusíme sa báť, kto po nás preberie žezlo.

Medzi brankármi máme vytvorenú naozaj dobrú partiu na čele s trénerom Mirom Semanom. Každý tréning je zábava, myslím si, že na seba dobre tlačíme, ale zároveň sa máme všetci traja (aj Dušan Kuciak – pozn.) radi, čo je veľmi dôležité," poznamenal Dúbravka.

odkaz Kvalifikácia MS 2022 Foto: Pravda
šablóna, kvalifikácia MS 2022 Kvalifikácia MS 2022

Slováci tento týždeň doma privítajú Slovinsko a predstavia sa aj na Malte.

Zdá sa, že tréner vie, kto je jeho jednotkou minimálne na najbližší zápas, hoci jeho meno si nechal zatiaľ pre seba.

„Toto sú príjemné starosti trénera, keď sa môže rozhodovať medzi troma kvalitnými brankármi. Mám predstavu, ale do zápasu je ešte dosť času, aby sme sa o tom rozprávali a robil som konečné rozhodnutia,“ zdôraznil Tarkovič.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #FC Fulham #slovenskí futbalisti #Marek Rodák