Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšíka chystali na Švédov Švédi. Bénes sa ospravedlnil

Hotel Dilly v príjemnom prostredí v rakúskom Windischgarstene už patrí len slovenským reprezentantom. Tréner Štefan Tarkovič má k dispozícii od štvrtkového podvečera 24 futbalistov.

28.05.2021 14:16
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík.
debata

Z pôvodne nominovaných chýba len Ondrej Duda z 1. FC Kolín, ktorého čaká dnes baráž o účasť v prvej bundeslige v Kieli. Doteraz trénovali individuálne Ivan Schranz a Juraj Kucka, ktorých trápili zdravotné problémy. Fit nie je ani kapitán Marek Hamšík, ktorý má problémy s lýtkom.

Minulý týždeň neodohral ani posledný zápas v drese svojho nového klubu IFK Göteborg. Podľa jeho slov mu doterajšie krátke pôsobenie vo Švédsku pomohlo. A malo aj pikantnú príchuť, pretože kapitánovi slovenskej reprezentácie pomáhali v krajine, ktorá bude už o tri týždne súperom Slovákov v Petrohrade vo finálovom turnaji majstrovstiev Európy.

„V šatni si ma spoluhráči doberali, že ma na zápas pripravili a teraz nevedia, komu budú držať palce. Je to tak pol na pol…“ smial sa Hamšík.

Potvrdzuje, že švédska liga bola pre neho výbornou skúsenosťou. „Je to zasa niečo iné, s čím som sa v doterajšej kariére ešte nestretol,“ pripomína 33-ročný špílmacher mužstva. „Je veľmi náročná, fyzická, behavá, súbojová.“

V prvom zápase na šampionáte 14. júna však na slovenských futbalistov čakajú Poliaci.

odkaz
euro 2020, odkaz

„Vstup do turnaja býva veľmi dôležitý. Ale na Eure vo Francúzsku sme prvý zápas nezvládli, a predsa sme postúpili zo skupiny. Nikdy to nie je jednoduché. Keď budeme zvládať súboje, fyzickú stránku stretnutí, určite máme kvalitu aj na to, aby sme niečo utvorili a opäť postúpili zo skupiny. Budeme teraz na tom pracovať,“ zdôraznil Hamšík.

Slováci nastúpia najbližší utorok na prvý z dvojice prípravných zápasov. V Riede sa stretnú s Bulharskom. Tréner Štefan Tarkovič potom nominuje 26 hráčov na šampionát a budú medzi nimi aj viacerí futbalisti, ktorí sa momentálne nepripravujú s ostatnými, lebo majú ešte klubové povinnosti. K mužstvu sa pripoja až na budúci týždeň.

Bénes: Trénerovi som sa ospravedlnil

V kempe vo Windischgarstene sa pripravuje s tímom aj László Bénes. Stredpoliar Augsburgu odmietol prísť v marci na kvalifikačné zápasy s Maltou a Ruskom, vysvetlil to tým, že sa cíti unavený.

"Predchádzajúci zraz bol zvláštny. Priamo z Nemecka som letel na Cyprus. Vedel som, že budem k dispozícii iba v tomto zápase. Tam som nehral, vrátil som sa hneď do Nemecka. Tam som sa dozvedel, že môžem cestovať na zraz.

Bol som unavený z cestovania a v emóciách som sa rozhodol, že zostanem v Augsburgu a budem sa pripravovať s mužstvom. Uvedomil som si, že som spravil chybu. Volal som trénerovi Tarkovičovi a ospravedlnil som sa mu. Teraz sa chcem sústrediť na prípravu, som rád, že som s tímom a urobím všetko pre to, aby som mohol cestovať na Euro," vyjadril sa k prípadu Bénes.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #László Bénes #slovenskí futbalisti