Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Po Cypre prebehla debata. Slováci hľadajú recept na Maltu

Prvý krok v novej kvalifikácii bol neúspešný a na slovenských futbalových reprezentantov sa valila zo všetkých strán kritika. Po slabom výkone museli brať aj bezgólovú remízu na Cypre.

27.03.2021 09:37
Slovensko, Cyprus Foto: ,
Momentka zo zápasu medzi Cyprom a Slovenskom.
debata (7)

Dnes majú šancu na reparát v Trnave. V boji o šampionát v Katare je na rane Malta, súper, s ktorou Slováci nikdy doteraz neprehrali.

Zverenci trénera Štefana Tarkoviča si ďalšie zaváhanie nemôžu dovoliť. V H-skupine kvalifikácie MS 2022 hostia absolútneho outsidera, ktorému patrí až 176. priečka svetového rebríčka FIFA.

Slovákom patrí 34. miesto a otvára sa im ideálna príležitosť, aby sa konečne rozbehli a dobre naladili na jeden z kľúčových zápasov v skupine.

odkaz Kvalifikácia MS 2022 Foto: Pravda
šablóna, kvalifikácia MS 2022 Kvalifikácia MS 2022

Už najbližší utorok privítajú na trnavskom štadióne Antona Malatinského Rusov, ktorí patria k favoritom na postup. Tí v úvodnom zápase aktuálnej kvalifikácie vyhrali na pôde Malty 3:1.

Tréner i hráči očakávajú podobný zápas ako na Cypre. Aj Malta sa bude usilovať čo najdôslednejšie brániť a na prvom mieste neinkasovať gól.

„Skupina je vyrovnaná a rozhodovať sa bude až v jej závere v novembri,“ prognózuje Tarkovič.

„Dôležitá bude dobrá regenerácia, fyzická i psychická. Zanalyzujeme si zápas s Cyprom a rozhodujúce bude, aby sme zmenili náš spôsob hry najmä v útočnej fáze,“ vyjadril sa po sklamaní v Nikózii.

Reakcia Cyperčanov po nepremenenej šanci. Foto: TASR/AP, Petros Karadjias
Cyprus, šanca, Slovensko, futbal Reakcia Cyperčanov po nepremenenej šanci.

Jeden z lídrov tímu, aktuálne úspešný obhajca titulu Futbalista roka Milan Škriniar priznal, že medzi hráčmi prebehla po zápase na Cypre diskusia.

"Ešte pred štvrtkovým galavečerom v Senci sme sa všetci chalani stretli a povedali sme si, čo musíme zlepšiť. Podľa mňa nás čaká zápas ako na Cypre. Budeme hľadať recept, ako sa dostať do zavretej obrany súpera.

Musíme si vypracovať šance, nejaké štandardky, utvoriť si tlak. Potom môžeme vyhrať," pripomína Škriniar.

Najbližšie dva zápasy považuje za veľmi dôležité. "Musíme ich zvládnuť. Stratili sme dva body na Cypre, s ktorými sme počítali. Teraz sa to pokúsime dohnať.

Zápas Slovensko – Malta budeme sledovať naživo.

Najskôr potrebuje tri body s Maltou, ale nemôže zaváhať ani s Rusmi. Potrebujeme body aj zo zápasov so silnejšími súpermi," vraví.

Tréner Tarkovič nemôže rátať na najbližšie stretnutie už s trojicou hráčov z nemeckých klubov:

Peter Pekarík a Ondrej Duda, ktorí na Cypre nastúpili a László Bénes, ktorý sedel iba na lavičke, sa vrátili z Nikózie priamo do Nemecka.

Zatiaľ nie je k dispozícii ani Lobotka, ktorý sa zotavuje po operácií mandlí. Momentálne má tréner k dispozícii 24 hráčov, z toho troch brankárov a nových hráčov zatiaľ nepovolal.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Štefan Tarkovič #slovenskí futbalisti