Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Štart Weissa je ohrozený, Lobotka má silnú angínu. Tarkovič donominoval Holúbka

Účasť slovenského futbalového reprezentanta Vladimíra Weissa v úvodných zápasoch kvalifikácie MS 2022 je vážne ohrozená.

20.03.2021 22:41 , aktualizované: 21.03.2021 10:39
Vladimír Weiss, Benson Anang Foto: ,
Slovanistu Vladimíra Weissa sa snaží zastaviť Benson Anang zo Žiliny.
debata

Krídelník bratislavského Slovana nedohral sobotný fortunaligový duel proti MŠK Žilina (2:2) pre svalové zranenie.

Weiss nastúpil v základnej zostave „belasých“, no musel striedať už v 37. minúte. Prvé správy hovorili o nakopnutom lýtku, problémy však môžu byť vážnejšie.

"Vladimír Weiss sa sám vypýtal dole, hlásil svalový problém. Po stretnutí bol veľmi sklamaný. Ťažko povedať, aké je to vážne, na prvý dojem to však nevyzerá ako malé zranenie.

Je to však len prvý pocit, viac ukážu vyšetrenia," uviedol po stretnutí pre klubový web tréner Slovana Darko Milanič.

Tridsaťjedenročný Weiss figuruje v nominácii reprezentačného trénera Štefana Tarkoviča na úvodné tri zápasy kvalifikácie MS.

VIDEO: Štefan Tarkovič o nominovaní Vladimíra Weissa (vysielané 16. 3.)

Video

Jeho absencia by bola ďalšiu stratou pre národný tím, pre zranenia ho nemôžu posilniť ani kapitán Marek Hamšík a brankár Marek Rodák a po nových prípadoch koronavírusu v tíme Interu Miláno pravdepodobne nebude k dispozícii ani stopér Milan Škriniar.

Slovensko vstúpi do kvalifikácie v stredu 24. marca o 20.45 SEČ duelom v Nikózii proti domácemu Cypru (Štadión GSP), následne odohrá na trnavskom Štadióne Antona Malatinského zápasy s Maltou (sobota 27. marca, 20.45) a Ruskom (utorok 30. marca, 20.45).

Tarkovič donominoval Holúbka

Tréner Tarkovič donominoval na marcové zápasy kvalifikácie obrancu Jakuba Holúbeka z Piastu Gliwice. Reagoval tak na neistú situáciu Škriniara. Inter o ďalšom postupe sa rozhodne až v pondelok. Holúbek sa pripojí k národnému mužstvu v nedeľu, informoval web Slovenského futbalového zväzu.

Škriniarovi hrozí, že vynechá úvodné zápasy kvalifikácie po tom, ako sa v Interi rozšíril koronavírus. Pozitívny test mali vo štvrtok dvaja hráči „nerazzurri“ – Stefan de Vrij a Matias Vecino. Ešte v stredu večer sa dozvedel o ochorení brankár Samir Handanovič. Deň predtým mal pozitívny test aj Danilo D'Ambrosio.

Jakub Holúbek. Foto: SITA, Marek Mrvišš
Jakub Holúbek Jakub Holúbek.

Inter sa mal v sobotu stretnúť so Sassuolom v rámci 28. kola Serie A. Duel však stopli miestne zdravotnícke orgány (ATS) a zastavili všetky aktivity klubu na najbližšie štyri dni. V pondelok „modro-čierni“ absolvujú sériu testov, po ktorých sa činnosť klubu prehodnotí.

Lobotka má problémy so zápalom mandlí

Stanislav Lobotka musel v sobotu navštíviť neapolskú kliniku Ruesch. Ako uvádza web football-italia.net s odvolaním na taliansky denník Gazzetta dello Sport, dôvodom je silná angína, pre ktorú 26-ročný rodák z Trenčína niekoľko dní netrénoval.

Neapolský klub neskôr na webe vyhlásil, že Lobotka sa po ošetrení vrátil domov. Spomenuté periodikum však uviedlo, že Lobotka nemá prvýkrát zápalové ochorenie mandlí a akonáhle sa z tonzilitídy vylieči, pravdepodobne bude musieť podstúpiť chirurgické odstránenie krčných mandlí. Na ihrisku by sa tak mohol objaviť až po Veľkej noci.

Lobotka sa nachádza v nominácii reprezentačného trénera Tarkoviča na marcové zápasy s Cyprom, Maltou a Ruskom v rámci kvalifikácie o postup na MS 2022 v Katare. Neúčasť tohto defenzívneho záložníka by mohla predstavovať ďalšiu citeľnú absenciu v slovenskom mužstve.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss ml. #slovenskí futbalisti