Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Vynútené zmeny v slovenskom tíme. Dvojica zranených opustila zraz

Pred nedeľným zápasom Ligy národov so Škótskom vypadli pre zdravotné problémy z kádra slovenskej futbalovej reprezentácie obranca Dávid Hancko a krídelník Vladimír Weiss.

14.11.2020 15:05 , aktualizované: 15:56
Vladimír Weiss Foto: ,
Vladimír Weiss a Dán Rasmus Johansson.
debata (6)

Tréner Štefan Tarkovič do tímu dodatočne nominoval útočníka českého Jablonca Ivana Schranza. Slováci, ktorí vo štvrtok vybojovali vo finále baráže na pôde Severného Írska postup na EURO 2020, majú nôž na krku.

Pokiaľ nechcú zostúpiť do C-divízie Ligy národov, potrebujú v Trnave získať proti lídrovi B-skupiny všetky tri body. V doterajšom priebehu súťaže získali jediný po remíze 1:1 v Izraeli a v tabuľke figurujú na poslednom štvrtom mieste.

Severné Írsko - Slovensko Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Nástup na súboj Severné Írsko - Slovensko.

Škóti majú opačné starosti, s 10 bodmi sú jasne prví a ak nadviažu na októbrovú výhru 1:0 z Glasgowa, predstavia sa v ďalšej edícii súťaže v jej elitnej A-divízii.

"Minulosť a slabšie výsledky národného tímu neriešim, aj keď je potrebné vziať si ponaučenie z negatívnych vecí a na druhej strane nadviazať na pozitíva. Pre mňa je najpodstatnejšie, že ideme hrať dva zápasy, v ktorých si môžeme vyskúšať niečo nové.

Otvára sa aj príležitosť pre hráčov, ktorí majú šancu ukázať sa a pobiť sa o miesto v kádri. Sme radi, že po včerajších testoch na prítomnosť koronavírusu mali všetci negatívne výsledky. Žiaľ, zdravotne stopercentne v poriadku nie sú Dávid Hancko a Vlado Weiss.

Beriem to ako realitu, zdravie sa nedá naplánovať. Obaja už opustili našu výpravu a vrátili sa do svojich klubov," povedal na sobotnej predzápasovej tlačovej konferencii v Senci tréner Slovenska, ktorý do tímu dodatočne nominoval Ivana Schranza.

„Trochu je problém v logistike, pretože aj on musí mať negatívny test. Momentálne cestuje z Jablonca do Prahy, kde ho čaká odber vzorky v špecializovanom laboratóriu. Verím, že s negatívnym výsledkom sa čoskoro pripojí k nášmu mužstvu,“ želá si Tarkovič.

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
5. Marek Rodák (FC Fulham) - 6 miliónov eur

Nástupca Pavla Hapala už má predstavu o základnej jedenástke, ktorá v nedeľu vybehne na trávnik, zatiaľ si ju však necháva pre seba.

„Múdrejší budem po dnešnom tréningu. Nerád rozprávam o taktike a zostave na tlačovkách, pretože hráči by si tieto veci nemali prečítať v novinách, ale najskôr ich počuť z mojich úst,“ konštatoval Tarkovič.

Podľa neho môže súboj čerstvo kvalifikovaných tímov na európsky šampionát priniesť zaujímavý futbal: „Je to zápas Ligy národov, obaja postúpili na EURO, bude tam eufória a ľahkosť. Ja osobne verím, že to môže byť veľmi dobrý zápas.“

Duel má výkop o 15.00 h, ako hlavný rozhodca ho povedie Rumun István Kovács, ktorému budú asistovať krajania Vasile Florin Marinescu a Ovidiu Artene. Druhý zápas skupiny medzi Českom a Izraelom má v Plzni výkop o 20.45 h.

ndrej Duda tvrdí, že novembrová misia tímu sa neskončila úspechom v Belfaste: "Všetci si uvedomujeme, že nás čakajú ďalšie dva zápasy. Zraz sa neskončil zápasom so Severným Írskom, aj keď ten sme zvládli a bol čas na menšiu oslavu.

Bol by hriech neosláviť trochu postup, ale vieme, že sú pred nami zápasy, v ktorých chceme uspieť. Budeme pripravení a pristúpime k nim na 150 percent."

Podľa legionára 1. FC Kolín nebude mať únava žiadny vplyv na kvalitu hráčskych výkonov, hoci rovnakú 120-minútovú štvrtkovú porciu majú v nohách aj Škóti, ktorí navyše v Belehrade absolvovali aj jedenástkový rozstrel.

"Nemyslím si, že by sa to v zápase malo nejako negatívne odraziť. Podľa mňa je lepšie hrať každý tretí deň zápas, ako len trénovať.

Škóti sa tiež určite na zápas tešia a budú pripravení, rovnako ako my. Vieme, v akej sme zložitej situácii, ale stále máme šancu zmeniť ju, takže motivácia nám nebude chýbať," dodal Duda.


LIGA NÁRODOV 2020/2021

B-DIVÍZIA

Skupina B2

Konečná tabuľka 2. skupiny:
    Z V R P S B
1. Česko 6 4 0 2 9:5 12
2. Škótsko 6 3 1 2 5:4 10
3. Izrael 6 2 2 2 7:7 8
4. SLOVENSKO 6 1 1 4 5:10 4

Výsledky

4. septembra (20.45)
Škótsko – Izrael 1:1
Slovensko – Česko 1:3

7. septembra (20.45)
Česko – Škótsko 1:2
Izrael – Slovensko 1:1

Program

11. októbra (20.45)
Izrael – Česko 1:2
Škótsko – Slovensko 1:0

14. októbra (15.00)
Škótsko – Česko 1:0
Slovensko – Izrael 2:3

15. novembra (15.00)
Slovensko – Škótsko: 1:0
20.45 Česko – Izrael 1:0

18. novembra (20.45)
Česko – Slovensko 2:0
Izrael – Škótsko 1:0

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimír Weiss #Štefan Tarkovič #Ivan Schranz #Dávid Hancko