Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci by chceli byť čierny kôň našej skupiny, píšu Poliaci

Ak koronakríza do budúceho leta poľaví a majstrovstvá Európy vo futbale sa na druhý pokus podarí uskutočniť, slovenskí fanúšikovia sa môžu tešiť na zápasy svojej reprezentácie proti Poliakom, Švédom a Španielom.

13.11.2020 12:29
debata
Brankár Marek Rodák po víťaznom góle Michala... Foto: TASR/AP, Brian Lawless
Marek Rodák Brankár Marek Rodák po víťaznom góle Michala Ďuriša.

Prvé dva súboje odohrajú Slováci 14. a 18. júna 2021 v írskom Dubline, tretí príde na rad 23. júna v Bilbau, čiže Španieli budú mať výhodu domáceho prostredia.

„Naplnil sa ten horší scenár, v skupine máme Slovákov, nie Severných Írov. A Slováci majú v tíme niekdajšieho hráča Legie Varšava Ondreja Dudu a tiež súčasného obrancu Lechu Poznaň Ľubomíra Šatku. Budú naším prvým súperom na majstrovstvách Európy,“ píšu poľské médiá, konkrétne portál sport.pl.

Poliaci citujú bývalého generálneho sekretára SFZ Jozefa Klimenta, ktorý povedal, že Slovensko na budúcoročnom kontinentálnom vrchole rozhodne nechce byť do počtu.

Video

"Chceme byť čiernym koňom našej skupiny, hoci si uvedomujeme, do čoho pôjdeme. Španielsko je favorit, bol by ním každý tím žrebovaný z prvého koša. Poliaci majú veľmi dobré mužstvo a výnimočného útočníka Roberta Lewandowského.

Považujem ich za tím, ktorý môže niečo dokázať nielen v bojoch v skupine. My však máme tiež svoje vysoké aj realistické ambície," uviedol Kliment pre poľský zdroj.

Poliaci upozorňujú, že Slováci si pred 11 rokmi vybojovali premiérovú účasť na majstrovstvách sveta práve na úkor poľského tímu. Ten vtedy viedol známy Holanďan Leo Beenhakker, ale prehre 0:1 v záverečnom kvalifikačnom zápase v snehovej fujavici v Chorzówe nezabránil.

„Na majstrovstvách sveta sa vtedy Slovákom podaril husársky kúsok, keď vyradili úradujúceho šampióna Taliansko a postúpili do osemfinále. Postúpiť zo skupiny do vyraďovacej fázy sa im neskôr podarilo aj na európskom šampionáte v roku 2016 vo Francúzsku,“ napísal sport.pl.

Severné Írsko - Slovensko Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Nástup na súboj Severné Írsko - Slovensko.

Poľské médiá pripomínajú, že okrem legendy Neapola, tvorcu hry Mareka Hamšíka, je jedným z lídrov slovenského tímu obranca Milan Škriniar, ktorý má za sebou 131 zápasov v drese Interu Miláno.

„Jeho bývalý tréner Luciano Spalletti o Škriniarovi povedal, že má hodnotu 100 miliónov eur. Portál Transfermarkt odhaduje jeho súčasnú cenu na 50 miliónov eur,“ dodal sport.pl.


Ohodnoťte Slovákov proti Severnému Írsku

Hlasovalo 2437 ľudí.

Juraj Kucka

Juraj Kucka

Priemerný výsledok: 9,05 b.

Marek Rodák

Marek Rodák

Priemerný výsledok: 8,68 b.

Ľubomír Šatka

Ľubomír Šatka

Priemerný výsledok: 8,33 b.

Peter Pekarík

Peter Pekarík

Priemerný výsledok: 8,21 b.

Michal Ďuriš

Michal Ďuriš

Priemerný výsledok: 8,03 b.

Milan Škriniar

Milan Škriniar

Priemerný výsledok: 7,89 b.

Tomáš Hubočan

Tomáš Hubočan

Priemerný výsledok: 7,82 b.

Ondrej Duda

Ondrej Duda

Priemerný výsledok: 7,77 b.

Patrik Hrošovský

Patrik Hrošovský

Priemerný výsledok: 7,13 b.

Marek Hamšík

Marek Hamšík

Priemerný výsledok: 6,32 b.

Albert Rusnák, tablo

Albert Rusnák

Priemerný výsledok: 5,69 b.

Róbert Mak

Róbert Mak

Priemerný výsledok: 4,83 b.

Stanislav Lobotka

Stanislav Lobotka

Priemerný výsledok: 3,91 b.

Samuel Mráz

Samuel Mráz

Priemerný výsledok: 3,75 b.

debata chyba