Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tondo, bojuj! Greguš poslal Panenkovi drzý i krásny pozdrav

Na Slovensku sa v tom momente akoby na sekundu zastavil čas. Ján Greguš si dovolil v zápase roka niečo, na čo musíte mať dostatok sebavedomia. Stredopoliara Minnesoty však tiaž okamihu nezlomila.

09.10.2020 06:24 , aktualizované: 09:04
Slovensko - Írsko Foto: ,
Radosť slovenských futbalistov po pokutových kopoch proti Írsku, zľava Marek Rodák, Denis Vavro, Ján Greguš a Juraj Kucka.
debata (1)

Slovenskí futbalisti urobili vo štvrtok večer prvý krok smerom na majstrovstvá Európy. V dráme na Tehelnom poli postúpili do finále baráže po bezgólovej remíze a výhre na pokutové kopy 4:2 nad Írskom.

Poslednú penaltu premenil práve Greguš. Napodobnil Antonína Panenku, ktorý momentálne leží v pražskej nemocnici na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Dvadsaťdeväťročný rodák z Nitry síce nachytal brankára Randolpha, ale gólmanovi West Hamu nechýbalo veľa, aby drzý pokus chytil. Greguš následne zdvihol prst a akoby poslal legendárnemu futbalistovi a majstrovi Európy z roku 1976 pozdrav.

„Keď som ho pred penaltami sledoval, vedel som, že dá gól. Sršalo z neho sebavedomie. Toto som však nečakal,“ vravel expert RTVS Marián Zeman.

A čo na drzý i krásny pozdrav legende československého futbalu hovorí samotný autor?

Zápas Slovensko - Írsko objektívom fotografov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Na snímke zľava Marek Hamšík a brankár Marek...

"Do pokutových kopov sme išli pozitívne naladení. Špeciálne som ich netrénoval. Je to skôr o sebavedomí, penalty sú lotéria.

Videl som, že brankár súpera chodí trošku dopredu. Takže som to vyskúšal. Vždy sa pri penaltách cítim dobre. Viem, že dokážem dať gól. Veril som si," vravel na pozápasovej tlačovej konferencii Greguš.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Greguš #Antonín Panenka #ME 2020