Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Íri majú rešpekt. Slováci sa s absenciami popasujú, tvrdí kouč

Futbalisti Írska pricestovali do Bratislavy bez zraneného kapitána Seamusa Colemana a z pôvodnej nominácie na štvrtkový barážový zápas o ME 2020 vypadli aj Darragh Lenihan a Harry Arter.

07.10.2020 20:24
Stephen Kenny Foto: ,
Tréner Írska Stephen Kenny.
debata

Tréner Stephen Kenny napriek tomu svojim zverencom verí, a to aj bez ohľadu na zlé výsledky tímu v septembrových zápasoch v Lige národov.

Írski reprezentanti sú okrem tria absentujúcich v poriadku.

„Mali sme teraz hektické dni, lebo hráči, ktorí hrajú v Anglicku, mali ešte v nedeľu zápasy. Museli sme zmeniť nomináciu, ale ostatní sú v poriadku a sme pripravení na zápas,“ uviedol Kenny na stredajšej tlačovej konferencii.

V septembrových zápasoch sa Slovákom ani Írom nedarilo. V Lige národov prehrali zverenci Pavla Hapala doma s Českom 1:3 a v Izraeli remizovali 1:1. Íri prehrali doma s Fínskom 0:1 a v Bulharsku remizovali 1:1.

„Myslím si, že Slovensko vtedy nastúpilo v inej zostave, my sme tiež experimentovali. Sezóna sa len rozbiehala a chceli sme sa pozrieť, aké máme možnosti. Pre nás a aj pre Slovákov však teraz ide o najdôležitejší zápas,“ dodal Kenny.

Postupujúci zo štvrtkového semifinále play off si v novembri o vytúženú miestenku na EURO 2020 zahrá vo finále na pôde úspešného z dua Bosna a Hercegovina – Severné Írsko.

Shane Duffy s bývallým trénerom Írska Martinom... Foto: SITA/AP, Antonio Calanni
Shane Duffy, Martin O´Neill Shane Duffy s bývallým trénerom Írska Martinom O'Neillom.

„Všetci hráme futbal pre takéto dôležité zápasy. Tie ostatné nepodceňujeme, ale toto je niečo špeciálne. Tešíme sa na zápas,“ uviedol obranca Shane Duffy.

Tréner Írov vie o problémoch náprotivka Hapala, ktorý nemôže počítať s brankárom Martinom Dúbravkom, obrancami Ľubomírom Šatkom a Dávidom Hanckom ani útočníkom Michalom Ďurišom a karanténne opatrenia zabránili pricestovať aj Stanislavovi Lobotkovi.

„My sme to analyzovali, ale vieme, že Slováci majú široký káder a popasujú sa s tým. My sa musíme sústrediť na náš výkon,“ reagoval Kenny.

Predchádzajúce zápasy Slovenska s Írskom sa skončili nerozhodne, trénerovi hostí to mierny optimizmus nedodáva:

„Nevidím to tak. To je minulosť. My žijeme prítomnosťou. Slovákov rešpektujeme, je to silný protivník, ale nepodceňujeme ani naše sily a chceme sa pobiť o víťazstvo.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Séamus Coleman #Darragh Lenihan #Harry Arter