Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lobotka nenastúpi. Slováci čakajú na výsledok nejednoznačného testu

Definitívne bez stredopoliara Stanislava Lobotku z SSC Neapol nastúpi vo štvrtok slovenská futbalová reprezentácia v semifinále play off ME 2020 proti Írsku. Na stredajšej online tlačovej konferencii pred zápasom na bratislavskom Národnom futbalovom štadióne to potvrdil reprezentačný tréner SR Pavel Hapal.

07.10.2020 17:20
Stanislav Lobotka Foto: ,
Stanislav Lobotka (vpravo).
debata

„Urobili sme maximum. Problém bol v komunikácii, Neapol potom prestal komunikovať. Nerozhoduje o tom asi len klub, je tam asi aj rozhodnutie hygienika. Je to zarážajúce. Napríklad z Juventusu mohli hráči odísť na reprezentačné zápasy. Stano bol viackrát testovaný negatívne a nemohol prísť. Bude nám chýbať,“ potvrdil zlú správu kouč SR a dodal:

„Je to komplikácia, hoci na predchádzajúcom zraze nebol stopercentne fit. Počítali sme s ním. Ale rozostavenie meniť nebudeme, bude to výmena post za post.“

Lodivod domácich prezradil, že už má vo veľkej miere jasno aj v zostave, ktorú pošle na trávnik Tehelného poľa:

"Základnú zostavu máme na 90 percent jasnú, rozhodujeme sa na jednom, možno na dvoch postoch. Sme rozhodnutí aj o poste brankára, hoci oni sami to ešte nevedia. Budeme hrať na maximum a budeme chcieť vyhrať.

Ale nestojí proti nám outsider. Ich posledné zlé výsledky neukazujú ich skutočnú kvalitu. Nasadenie majú celých 90 minút a sú schopní rozhodnúť v posledných minútach. Je to veľmi húževnatý protivník."

Najlepší slovenskí legionári Fotogaléria - 30 fotiek Všetky fotky
Meno: Marek Bakoš. Kluby v zahraničí: Viktoria...

Najnovšie koronavírusové testy u hráčov a realizačného tímu boli negatívne, jeden však vyšiel s nejednoznačným výsledkom. Hapal meno hráča nešpecifikoval:

„Nebudem hovoriť meno, čakáme na výsledok jedného nejednoznačného testu. Uvidíme večer. V príprave však nemáme žiadne zmeny, čaká nás riadny oficiálny predzápasový tréning.“

Nomináciu krátko pred zápasom ešte vystužil obranca Branislav Niňaj z Fortuny Sittard. „Zvážili sme situáciu, niektorí hráči majú nejaké menšie zranenia. Nechceme nič riskovať či podceniť, minule nám vypadli nejakí hráči. Chceme byť pripravení,“ objasnil Hapal.

Branislav Niňaj v reprezentačnom drese. Foto: SITA, Ivan Kopčáni
Branislav Niňaj Branislav Niňaj v reprezentačnom drese.

Za kabínu dostal priestor kapitán Marek Hamšík, ktorý sa tiež ako bývalá opora a rešpektovaná persóna v Neapole snažil pomôcť v príchode reprezentačného spoluhráča Lobotku.

„Pokúšal som sa ho sem dotlačiť, je veľmi dôležitý hráč pre náš tím. No nedalo sa s tým veľa robiť, musíme sa zaobísť bez neho,“ povedal stredopoliar čínskeho PFC Ta-lien, ktorému budú v hľadisku chýbať domáci fanúšikovia:

"Bolo by to o niečom inom, ak by sme mohli hrať s divákmi. Žiaľ, je to tak, ako to je. Musíme sa sústrediť len na seba a spoľahnúť sa na vlastné sily. Sme stopercentne nachystaní. Som presvedčený, že sme dobre pripravení.

Pozerať sa musíme najmä na tento zápas. Bodaj by sa podarilo hrať aj ten najdôležitejší o mesiac. Každý z nás by si chcel zahrať na veľkom šampionáte. Chceme sa o to pobiť, lebo hrať na ME je úžasné."

Marek Hamšík (vpravo) a Albert Rusnák. Foto: TASR, Pavel Neubauer
Marek Hamšík, Albert Rusnák Marek Hamšík (vpravo) a Albert Rusnák.

Hamšík hral proti Írom v štyroch zápasoch, v každom sa zrodila remíza. Na margo tejto bilancie uviedol:

„Je načase to prelomiť. Toto je ten správny zápas. Nebude to však ľahké. Je to nesmierne dôležitý zápas. Pozreli sme si videá súpera a vieme, v čom sú silní a čoho sa máme vyvarovať. Musíme sa sústrediť iba na seba a najmä sa zlepšiť oproti minulým zápasom. Už sme dokázali zdolať napríklad Škótsko.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Stanislav Lobotka #slovenskí futbalisti