Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladíci hostia Gruzínsko. Dobiehajú zaváhanie z úvodu

Slovenskí futbalisti do 21 rokov uzavrú rok zápasom s Gruzínskom v kvalifikácii na ME 2021. Stretnutie sa hrá v pondelok v Nitre od 18.00. Mladých Slovákov čaká štvrtý zápas v 2. skupine. Z prvých troch majú už dve prehry (s Francúzskom a Azerbajdžanom) a domáce zaváhanie s gruzínskymi rovesníkmi si nemôžu dovoliť.

18.11.2019 06:00
Slovenskí futbalisti do 21 rokov Foto:
Slovenskí futbalisti do 21 rokov sa pripravujú v Nitre na kvalifikačný duel proti Gruzínsku.
debata

„Stále dobiehame zaváhanie v súboji s Azerbajdžanom,“ pripomenul tréner Adrián Guľa. "Už si nemôžeme dovoliť nijaký výsledkový deficit. Spolieham sa na mužstvo, že zamaká. Aj za hráčov, ktorí momentálne chýbajú zo zdravotných dôvodov.

Verím, že urobí maximum pre víťazstvo a na ihrisku nechá všetky sily. Je to dôležité, aby sme ešte bojovali o postup, aspoň o druhé miesto a účasť v baráži, pretože obor z Francúzska prvú priečku ťažko pustí. Čakám od tímu hlad po víťazstve."

Guľovi zverenci si uplynulý štvrtok poradili v generálke na dnešného súpera s Bieloruskom, vyhrali 3:0 a všetci úspešní strelci – Špyrka, Almási, Ďuriš – si otvorili gólový účet v reprezentačnom výbere. Tréner nebol spokojný s výkonom po prestávke, očakáva zlepšenie.

Gruzínske mužstvo je na tom v aktuálnej kvalifikácii zatiaľ lepšie ako slovenské, zo štyroch zápasov získalo šesť bodov a prehralo so Švajčiarskom na jeho pôde až gólom sedem minút pred koncom (1:2).

Výborne sa držalo aj uplynulý piatok vo Francúzsku. Podľahlo síce 2:3, ale veľký favorit vyhral so šťastím gólom opäť v samom závere – v druhej minúte nadstaveného času.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti do 21 rokov #gruzínski futbalisti do 21 rokov