Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladíkov pred Gruzínskom preverí Bielorusko. V oboch zápasoch pôjdu naplno

Futbalových reprezentantov do 21 rokov čaká v pondelok v Nitre posledný zápas roka. V kvalifikácii ME 2021 narazia na Gruzínsko.

14.11.2019 08:04
debata
Slovenský kapitán Christián Herc strieľa na... Foto: TASR, Jakub Kotian
Christián Herc Slovenský kapitán Christián Herc strieľa na bránu Francúzska.

Bude to ich štvrtý zápas v 2. skupine, v ktorej majú na konte už dve prehry a ďalšie zaváhania si nemôžu dovoliť. Prípravou na dôležitý zápas bude dnešná skúška s Bieloruskom. Zápas odohrajú v Senci od 18.00.

Tréner Adrián Guľa má k dispozícii 24 futbalistov, z toho sú len štyria legionári. Povolal aj dvoch nováčikov Fabiša z Nitry a Ďuriša zo Žiliny.

K dispozícii nemá kompletný káder, chýbajú mu niekoľkí zranení hráči a tí, ktorí posilnili výber do 19 rokov, ktorý bojuje v kvalifikácii. Problémy so stehenným svalom hlásil po príchode aj kapitán Christián Herc, ale v tíme veria, že bude na zápas s Gruzínskom pripravený. Cieľom sú dve víťazstvá.

„Prvý zápas je prípravný a potom nás čaká kvalifikačný. V oboch pôjdeme naplno. Chceme, aby aj po súboji s Gruzíncami bola naša kvalifikačná skupina otvorená,“ vyjadril sa Guľa.

Slovenská nominácia

Brankári: Vantruba (Pohronie), Šípoš (Nitra), Petráš (Žilina). Obrancovia: Špiriak (Ergotelis), Vallo, Sluka, Kopas (všetci Žilina), Šulek (Trenčín), Oravec (Dunajská Streda), Mojžíš (Ružomberok), Fabiš (Nitra). Stredopoliari: Pokorný (Salzburg), Gamboš (Trnava), Adamec (Opole), Špyrka (Podbrezová), Herc (Plzeň), Kolesár, Kvocera (obaja Michalovce), Ďuriš (Žilina), Kovaľ (Zlaté Moravce-Vráble), Chobot (Nitra). Útočníci: Almási (Petržalka), Švec (Zlaté Moravce-Vráble), Fábry (Nitra).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti do 21 rokov #gruzínski futbalisti do 21 rokov