Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weiss sa nevrátil. Ale Hapal sa s ním stretne

Nominácia bez prekvapení. Tréner slovenských futbalistov Pavel Hapal zaradil do tímu na dva záverečné zápasy kvalifikácie ME 2020 očakávané mená.

05.11.2019 11:05 , aktualizované: 11:26
debata (9)

VIDEO: Tréner slovenských futbalistov sa vyjadril k možnému návratu Vladimíra Weissa do reprezentácie.

Video

Slováci nastúpia najskôr proti Chorvátom v Rijeke (16. novembra) a potom s Azerbajdžanom v Trnave (19. novembra). Šanca na postup na šampionát stále žije, ale po nedávnom stretnutí s Walesom na domácej pôde (1:1) je o niečo menšia.

Hapal už v úvode kvalifikácie predpovedal, že o postupujúcich sa rozhodne až v samom závere. „Už je jasné, že v poslednom kole sa bude bojovať minimálne o druhé postupové miesto. Som rád, že môžeme veriť v postup do posledného zápasu. Urobíme maximum, aby sa nám to podarilo,“ vyhlásil.

V nominácii sa objavili mená 24 hráčov. „Okrem Kozáčika nemám hlásené nijaké zdravotne problémy, iba plzenský brankár nie je schopný plnej záťaže, preto chýba. Ostatní by mali byť v poriadku, ale majú pred sebou ešte jedno ligové kolo,“ pripomenul Hapal.

V porovnaní s posledným zápasom vypadlo z nominácie viacero obrancov – Koštrna, Mazáň, Sekulič, dvaja z nich sa ocitli teraz medzi náhradníkmi. V príprave s Paraguajom hral len Mazáň. „Tento zápas mu nevyšiel, ale v širšom kádri zostal,“ doplnil tréner.

Medzi náhradníkmi figuruje aj útočník Šafranko, ktorý si zahral zopár minút aj v kvalifikačnom súboji s Walesom. Nahradil ho Mráz. „Rozhodli sme sa podľa typológie hráčov, ktorých by sme mohli potrebovať. Mráz sa pomaly presadzuje v Bröndby a máme pocit, že momentálne má lepšiu formu ako Šafranko,“ vysvetlil kouč.

Verejnosť zaregistrovala vyjadrenie Vladimíra Weissa, ktorý pôsobí v katarskom tíme Al-Gharafa a reprezentácie sa vzdal pred rokom po zápase s Českom. Teraz nevylúčil návrat, čo potvrdil aj Hapal.

„Nejaká komunikácia medzi nami bola – zatiaľ len prostredníctvom esemesiek. Nechcem s ním debatovať cez médiá. Dohodli sme sa, že v krátkej dobe sa stretneme osobne. Nebudem predbiehať. Momentálne v nominácii nie je, lebo má nejaké zdravotné problémy a nehráva ani v klube,“ zdôraznil Hapal.

Nominácia proti Chorvátsku a Azerbajdžanu:

Brankári: Martin Dúbravka (Newcastle United/Angl.), Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava), Marek Rodák (FC Fulham/Angl.)
Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Ľubomír Šatka (Lech Poznaň/Poľ.), Denis Vavro (Lazio Rím/Tal.), Milan Škriniar (Inter Miláno/Tal.), Martin Valjent (RCD Mallorca/Šp.), Norbert Gyömbér (Perugia Calcio/Tal.), Dávid Hancko (AC Sparta Praha/ČR)
Stredopoliari: Stanislav Lobotka (Celta Vigo/Šp.), Patrik Hrošovský (KRC Genk/Belg.), Ján Greguš (Minnesota United/MLS), Juraj Kucka (Parma Calcio 1913/Tal.), Ondrej Duda (Hertha Berlín/Nem.), Matúš Bero (Vitesse Arnhem/Hol.), Marek Hamšík (Ta-lien I-fang/Čína), László Bénes (Borussia Mönchengladbach/Nem­.), Albert Rusnák (Real Salt Lake/MLS), Róbert Mak (Zenit Petrohrad/Rus.), Lukáš Haraslín (Lechia Gdansk/Poľ.)
Útočníci: Michal Ďuriš (Anorthosis Famagusta/Cyp.), Róbert Boženík (MŠK Žilina), Samuel Mráz (Bröndby Kodaň/Dán.)

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #chorvátski futbalisti #kvalifikácia ME 2020