Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalovosť je na našej strane, no musíme ju ukázať na ihrisku

Po kartovom treste pre Denisa Vavra si Milan Škriniar sa v kvalifikačnom zápase o postup na ME 2020 proti Walesu (výkop o 20.45) bude zvykať na novú dvojičku v obrane.

10.10.2019 13:59
Milan Škriniar Foto:
Milan Škriniar.
debata

"Uvidíme, ako sa tréner rozhodne, komu dá dôveru. Dôležité je, aby sme všetci boli stopercentne pripravení zápas zvládnuť a navzájom si pomôcť,“ povedal v rozhovore pre stránku Slovenského futbalového zväzu.

Tréner Pavel Hapal sa mal so Škriniarom porozprávať o tom, s kým odohrá v obrane stretnutie. Čo mu povedal hráč milánskeho Interu? "Že som hral aj Norom Gyömbérom kvalifikačný zápas proti Slovinsku, Martina Valjenta a Ľuba Šatku poznám z reprezentácie do 21 rokov. Takže nechám na neho, ako sa rozhodne.“

Ako si spomína na marcový zápas vo Walese, ktorý Slováci prehrali 0:1? "Spomínam si naň veľmi dobre. Boli sme nešťastní, že sa nám nepodarilo zabodovať, aj keď si myslím, že v tom zápase sme podali celkom dobrý výkon. Hlavne v druhom polčase sme mali veľké príležitosti na skórovanie. Podľa mňa bude súboj v Trnave veľmi podobný a verím, že tentoraz svoje šance premeníme a budeme sa tešiť my,“ vraví Škriniar a na otázku, čo bude rozhodujúce dodáva:

"Určite bojovnosť a nasadenie. Podľa môjho názoru je väčšia futbalovosť na našej strane, ale budeme ju musieť ukázať na ihrisku a nechať na ňom všetko, každý zápas sa rozhoduje práve tam.“

Vrátil sa aj k náročným septembrovým zápasom s Chorvátmi (prehra 0:4) a Maďarmi (víťazstvo 2:1).

"Zápas s Chorvátmi nám absolútne nevyšiel, nič nebolo podľa našich predstáv. S trénermi sme si ho rozobrali, povedali sme si, čo je zlé aj to, čo bolo dobré, hoci toho tam bolo veľmi málo. Víťazstvo v Maďarsku však bolo pre nás veľmi dôležité.

Vedeli sme, že v tom zápase musíme bodovať naplno, keď chceme v kvalifikácii ďalej bojovať o postup. Sme veľmi radi, že sme v Budapešti vyhrali. Myslím si, že sme podali veľmi dobrý výkon, bojovali sme, hrali sme s obrovským nasadením. Teraz je pred nami zápas s Walesom, veľmi dôležitý duel.“

Vyjadril sa aj k momentálnej situácii vo vyrovnanej E-skupine.

"Rovnako ako väčšina z nás som si myslel, že Chorváti budú jasný favorit na postup. Je to teraz veľmi zamotané a dôležité je, že aj my máme veľmi veľkú šancu postúpiť. Musíme však zvládnuť zápasy, ktoré nás čakajú, hlavne ten dnešný,“ doplnil Škriniar.

debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Škriniar #slovenskí futbalisti #waleskí futbalisti