Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Komplikácie Maďarov. Chýbajú im piati hráči, UEFA ich odvolanie zamietla

Maďarská reprezentácia sa musí v októbrovom dvojzápase v "slovenskej" E-skupine kvalifikácie ME 2020 zaobísť bez piatich futbalistov.

07.10.2019 08:31
Dominik Szoboszlai, Denis Vavro Foto: ,
Maďarský futbalista Dominik Szoboszlai v súboji s Denisom Vavrom počas kvalifikačného zápasu v Budapešti.
debata

Pre zranenia absentujú obrancovia Krisztián Tamás a Barnabás Bese, ako aj stredopoliari Máté Pátkai, Dominik Szoboszlai a Ádám Nagy.

Taliansky tréner Marco Rossi povolal ako náhradu stredopoliara Jánosa Ferencziho z Debrecínu. „Situáciu by som nenazval ideálnou, ale keď nad ňou začnem smútiť, nezlepší sa. Naša úloha je, aby sme zdravých hráčov čo najlepšie pripravili na úlohy, ktoré na nás čakajú,“ uviedol bývalý kouč Dunajskej Stredy pre web mlsz.hu.

Maďarsko nastúpi vo štvrtok na pôde Chorvátska v Splite, v nedeľu privíta Azerbajdžan.

Druhý spomínaný zápas v Budapešti odohrá definitívne bez divákov. Odvolacia komisia Európskej futbalovej únie UEFA na piatkovom zasadnutí nechala v platnosti rozhodnutie zo septembra. Maďarský futbalový zväz navyše musí zaplatiť pokutu 20 miliónov forintov (približne 60.000 eur).

Disciplinárna komisia UEFA potrestala Maďarský futbalový zväz pre rasistické urážky fanúšikov počas septembrového kvalifikačného zápasu Maďarsko – Slovensko (1:2). Aj keď zväz, tréneri aj hráči prosili fanúšikov, aby povzbudzovali v rámci slušnosti, zábery delegátov ukázali opak. Maďarský zväz využije možnosť a v zápase s Azerbajdžanom naplní tribúny deťmi do 14 rokov.

V tabuľke figuruje Maďarsko na tretej pozícii so ziskom 9 bodov.

Slováci dobyli Budapešť Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Sektor hostí v Budapešti bol slovenský len...
debata chyba
Viac na túto tému: #maďarskí futbalisti #kvalifikácia ME 2020