Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Koštrnu nahradil Sekulič, Hapala potešil Pekarík

Tréner slovenskej reprezentácie Pavel Hapal sa na nedeľnom zraze pred októbrovým dvojzápasom s Walesom (Trnava, 10. októbra, 20.45) a Paraguajom (Bratislava, 13. októbra, 20.45) musel zaoberať menšími zdravotnými problémami dvoch futbalistov.

06.10.2019 17:46 , aktualizované: 19:55
SR Šamorín Futbal Repre Kval  EURO2020 TTX Foto: ,
Na snímke sprava Pavol Šafranko, Róbert Boženík a Lukáš Haraslín sa usmievajú na tlačovej konferencii počas zrazu pred kvalifikáciou EURO 2020.
debata

Trápia obrancu Kristiána Koštrnu a útočníka Pavla Šafranka.

Koštrna napokon zraz pre zranenie opustil a nahradil ho Boris Sekulič, ktorý by sa mal k tímu v Šamoríne pripojiť ešte v nedeľu večer.

Obranca FC DAC 1904 Dunajská Streda vynechal sobotné fortunaligové stretnutie a na druhý deň hneď po príchode na zraz zamieril s reprezentačným lekárom Zsoltom Fegyveresom na vyšetrenia magnetickou rezonanciou do Bratislavy. „Ukázalo sa, že Kristián má menšie poškodenie lýtkového svalu a nemôže s nami pokračovať,“ informoval Fegyveres na oficiálnej stránke Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Hapal povolal namiesto Koštrnu Sekuliča z poľského Górnika Zabrze: „Mrzí ma, že musí prísť k takejto nútenej zmene, ale taký je futbal. Rozhodli sme sa povolať hráča, ktorý hráva na kraji obrany rovnako ako Koštrna.“

Hapal naopak potešil stav pravého obrancu Petra Pekaríka:

„Síce neodohral duel, pretože klub ho nechcel poslať do majstrovského súboja, no namiesto toho absolvoval zápasový tréning, prišiel úplne v pohode a cíti sa zdravo. Celkovo je momentálny zdravotný stav mužstva fajn. Hráme už vo štvrtok a tesne pred zrazom by som si vedel predstaviť, keby hráči cez víkend nenastúpili v kluboch, aby boli oddýchnutí pred dôležitým duelom s Walesom.“ Hapalovi sa počas nedele hlásilo 14 z 26 nomino­vaných zverencov.

Z pohľadu výsledku sa pozornosť sústredí na úvodné stretnutie októbrového asociačného termínu. Slováci privítajú v E-skupine kvalifikácie budúcoročných majstrovstiev Európy Walesanov a na trnavskom Štadióne Antona Malatinského sa im pokúsia odplatiť marcovú prehru z Cardiffu. Hapal nebude mať pre trest k dispozícii stopéra Denisa Vavra.

„Je to jeden z kľúčových postov, bude podstatné nahradiť Vavra pri jeho výpadku. Bude to post za post a verím, že sa rozhodneme dobre. Máme pred sebou ešte tri kvalifikačné zápasy a každý z nich bude dôležitý. Pre nás bude zápas roka možno až ten posledný s Azerbajdžanom, ktorý tiež nebude jednoduchý.“

Vavro sa vráti do kádra na prípravný súboj s Paraguajom, ktorý je na programe o tri dni neskôr na bratislavskom Tehelnom poli. To už budú vo výbere aj ďalší náhradníci Martin Škrtel, Tomáš Hubočan a Adam Nemec, trio sa o týždeň rozlúči s najcennejším dresom. Proti Walesu budú všetci traja ešte v hľadisku, ktoré napokon zaplnia priaznivci:

„Pripoja sa k nám po zápase, určite budú s nami. Chceme sa rehabilitovať pred našimi divákmi. Dúfam, že mužstvo bude pokračovať v dobrej reakcii z Maďarska. Veľmi radi hráme pred našimi fanúšikmi, po prehre s Chorvátskom zavládlo sklamanie. Musíme podať úplne iný výkon ako proti Chorvátsku a sme radi, že nám pomôže otvorený štadión. Prídu fanúšikovia, hráme pre nich.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Hapal #Euro 2020 #slovenskí futbalisti