Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hapal naznačil zmenu v zostave. Hamšík: Nezavrime si dvere

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Pavel Hapal neprezradil, či v základnej zostave v pondelňajšom zápase E-skupiny kvalifikácie EURO 2020 proti Maďarsku (20.45 h v Budapešti) nastanú po debakli 0:4 s Chorvátmi početnejšie zmeny.

08.09.2019 19:14
Marek Hamšík, Pavel Hapal Foto: ,
Marek Hamšík a Pavel Hapal na tlačovej konferencii v Budapešti.
debata (5)

Kapitán tímu Marek Hamšík zasa upozornil na dôležitosť aspektu vyrovnať sa mužstvu talianskeho trénera Marca Rossiho najmä v agresivite a nasadení.

Tréner aj kapitán SR predstúpili v nedeľu pred médiá na oficiálnej tlačovej konferencii v Groupama Arene.

„Nejaká zmena bude, nešpecifikoval by som ju však. Niečo v hlave mám, počkajme si však ešte na predzápasový tréning. Verím však, že s Chorvátmi to bol len výpadok. Stratená proti Chorvátom bola celá jedenástka, verím, že zachováme chladnú hlavu a zvolíme takú zostavu, aby bola úspešná,“ naznačil čo to k pondelňajšej skladbe tímu 50-ročný kouč „sokolov“.

Český kormidelník má k dispozícii až na obrancu Petra Pekaríka, ktorý sa pre obnovené zranenie lýtka už odpojil od reprezentácie, všetkých hráčov v dobrom zdravotnom stave. „Všetci sme zdraví a dúfajme, že aj v hlavách čistí. Nemohli sme už predlžovať smútok zo zlého výsledku. Hráči vyzerajú koncentrovaní a veľmi sústredení,“ uviedol Hapal a len krátko sa vrátil k analýze duelu s vicemajstra­mi sveta.

„Realizačný tím si rozobral zápas poriadne, hráčom sme ale predali iba základné informácie, čo v ňom neurobili dobre. Nechceli sme im ešte viac zaťažovať hlavy, to by ani nebolo dobré. Ak sa nám tu podarí zvíťaziť, minimálne druhé miesto v skupine budeme mať vo svojich rukách. Skupina je ohromne vyrovnaná, najväčším favoritom je stále Chorvátsko,“ dodal Hapal.

Špílmacher z čínskeho Ta-lien I-fang upozorňuje najmä na fakt, že sa hostia musia domácim, ktorých poženie vpred zaplnený kotol, vyrovnať najmä v agresivite.

„Povedali sme si to hneď po piatkovom zápase, že na zlý výkon musíme zabudnúť a zahodiť ho za hlavu. Ide o veľa, potrebujeme body. Vnímam to tak, že každý zápas je iný a my musíme byť prichystaní na pondelňajší,“ povedal na nedeľňajšej tlačovej konferencii kapitán Marek Hamšík a zdôraznil:

„Maďari sú iný súper ako Chorváti. Majú kvalitu, porazili doma favoritov skupiny. Budú nepríjemní, behaví a agresívni, v tomto sa im musíme vyrovnať a na toto musíme byť pripravení. Verím, že sme po Chorvátoch dobre zregenerovali a budeme pripravení. Musíme byť koncentrovaní, dobre organizovaní v defenzíve a verím, že potom hore niečo vymyslíme. Ak bude výsledok negatívny, zatvoria sa nám dvere na šampionát.“

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Pavel Hapal #slovenskí futbalisti #maďarskí futbalisti #kvalifikácia ME 2020