Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Piskot od ľudí beriem. Nepredviedli sme nič, vravel Škriniar

Presne osem rokov uplynulo od najťažšej prehry Slovenska v kvalifikácii na ME. Šiesteho septembra v Žiline vtedy zverenci Vladimíra Weissa podľahli Arménsku 0:4.

06.09.2019 21:35
Slovensko, fanúšikovia Foto: ,
Slovenskí fanúšikovia pred zápasom s Chorvátskom.
debata (17)

V piatok v Trnave sa rovnaký výsledok v kvalifikačnom zápase EURO 2020 proti úradujúcim vicemajstrom sveta Chorvátom zopakoval, no podľa Mareka Hamšíka, ktorý ako jediný nastúpil v oboch dueloch, bola piatková prehra úplne iná. Obranca Milan Škriniar označil výkon Slovákov proti Chorvátom za veľmi slabý a piskot publika po skončení zápasu úplne chápal.

Zverenci Zlatka Daliča boli od úvodu jasne lepší, loptu mali pod kontrolou a začali si vytvárať prvé šance. Obrana Slovenska pôsobila miestami veľmi ťažkopádne. „Mali sme už zo začiatku prílišný rešpekt, Chorváti sa ľahko dostávali do šestnástky, zle sme dostupovali hráčov,“ povedal po zápas Škriniar.

Na konci prvého polčasu sa zdalo, že Slováci udržia pred odchodom do kabín bezgólový stav, ale presná strela Nikolu Vlašiča napokon určila rezultát prvej časti hry. „Gól do šatne nie je nič jednoduché. Mali sme aj predtým šťastie pri ich strelách do brvna, ale na druhý polčas sme nastúpili úplne rozhádzaní,“ dodal Škriniar.

Debakel Slovákov s Chorvátmi v Trnave Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Sokol Samo, symbol slovenského tímu, pred...

Chorváti ukázali, prečo na uplynulých majstrovstvách sveta prešli až vo finále. Boli skvelí na lopte, bravúrne si menili pozície a dokázali sa presadiť individuálne. V útoku robil obrovské problémy slovenskej obrane Bruno Petkovič, režisérsku taktovku mal pevne v rukách Luka Modrič.

Chorvátskeho stredopoliara práve na základe výkonov na MS 2018 v Rusku vyhlásili za najlepšieho hráča roka podľa Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Modrič si tak ako je u neho zvykom chodil po lopty ďaleko do hĺbky poľa, diváci mu tlieskali najmä v závere, keď vymyslel asi najkrajšiu akciu zápasu. Efektne sa v strede uvoľnil na malom priestore, poslal do gólovej šance Maria Pašaliča, ale ten napokon bránu Dúbravku minul.

„Veľmi ľahko sa dostávali do šestnástky a z toho stále pramenili šance. Výborne sa dopĺňali, stále nás pri ich akciách prečíslovali. Hrali veľmi dobre, vedeli sme, že sú silní na lopte, ale s takým výkonom by sme to mali ťažké s každým súperom. Mali sme aspoň Chorvátov zastaviť občas nejakým faulom, jednoducho im dať pocítiť, že my sme tu doma, ale ani toto sme nerobil,“ skonštatoval slovenský obranca.

Po zápase sa na štadióne Antona Malatinského odvďačili chorvátski fanúšikovia svojim hráčom veľkým potleskom, na adresu Slovákov sa ozýval silný piskot. „Beriem to, veľa sme im neukázali. Nemali sme veľkú šancu, hralo sa ťažko. Nepredviedli sme nič. Keby sme mali aspoň šance, ale nemali sme ich,“ kriticky dodal Škriniar.

Slovensko sa už o tri dni stretne v ďalšom zápase kvalifikácie v pondelok v Budapešti s Maďarskom, hráči tak majú čo robiť, aby sa v krátkom čase dobre pripravili.

„Je podľa mňa dobré, že hráme už o tri dni, pretože tento zápas musíme čo najskôr hodiť za hlavu. V Maďarsku to tiež nebude jednoduché, ale ak chceme v tejto kvalifikácii ešte bojovať o postup, musíme zápas zvládnuť.“

Slovenský výber doma naposledy inkasoval štyri góly pred ôsmimi rokmi s Arménskom, ako jediný si tento zápas pamätá stredopoliar Marek Hamšík.

„Teraz sme hrali proti kvalitnému súperovi, v tom zápase s Arménskom sme mali veľa šancí. Teraz sme si nevypracovali žiadnu. Takže na rozdiel od toho zápasu spred ôsmich rokov bola toto zaslúžená prehra,“ uviedol kapitán Slovenska.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #slovenskí futbalisti #chorvátski futbalisti