Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hapal disponuje len tretinou kádra: Sme schopní zdolať Chorvátov

Tréner slovenských futbalových reprezentantov Pavel Hapal začal prípravu na kvalifikačný dvojzápas s Chorvátskom (v piatok v Trnave) a Maďarskom (o týždeň v Budapešti) s tretinou kádra. Na zraze v Šamoríne sa mu hlásilo len osem hráčov.

01.09.2019 17:48
Hapal Foto: ,
Pavel Hapal mal v nedeľu k dispozícii len ôsmich reprezentantov.
debata

„Vyšlo to tak nešťastne, že väčšina hráčov má ešte v nedeľu zápasy v kluboch, niektorí aj v pondelok. Budeme ich sledovať a verím, že budú aj po týchto stretnutiach zdravotne v poriadku a v plnej sile,“ informoval Hapal.

Zdôraznil, že táto situácia je špecifická. Prvý tréning s kompletným tímom bude mať najskôr v utorok.

"Na predchádzajúcich zrazoch sme mali káder pokope zvyčajne už v nedeľu a niekto ešte v pondelok docestovával. Teraz je to presne naopak. Budeme mať menej času.

Budeme sa venovať taktickej príprave, hlavnou úlohou bude dostať hráčov do pohody, navodiť dobrú atmosféru, ktorá tu vždy panovala. A potom sa pokúsiť s pomocou fanúšikov zvládnuť zápas s Chorvátskom. Myslím si, že sme schopní ich zdolať."

Hapal mal na zraze len hráčske torzo.

Hapal pozval na najbližšie dva zápasy až 25 futbalistov.

„Medzi dvoma stretnutiami nie je veľa času, veríme, že sa neobjavia nijaké problémy, ale pre istotu sme zvolili alternatívu s vyšším počtom hráčov. Niektorí majú menšie zdravotné problémy a naviac sú aj ohrození žltými kartami, preto chceme byť na všetko pripravení.“

Slováci sa schádzajú po takmer troch mesiacoch. Pred letnou prestávkou vyhrali v Azerbajdžane a Hapal by bol rád, keby jeho zverenci v tomto trende pokračovali.

Hapal: Budeme sa venovať taktickej príprave.

"Azerbajdžan nepatrí k favoritom skupiny a jeho kvalita bola trochu podceňovaná. Ale rád by som upozornil na výborný výkon, ktorý sme v Baku odviedli. Mali sme z toho stretnutia veľké obavy, ale zvládli sme ho.

Verím, že naň nadviažeme, hráči budú podobne naladení a ukážu to proti dvom najbližším súperom. Kto je favorit a kto nie, to sa všetko ukáže až na ihrisku."

O zostave uvažuje, ale potvrdil, že štyri dni pred Chorvátskom ju ešte v hlave nemá, ani v prípade, že všetci hráči budú k dispozícii.

Hapal: Kľúčovejší bude zápas s Maďarskom.

„Ak beriem do úvahy súboj v Azerbajdžane, tam som bol z výkonu hráčov nadšený. Vravel som si, že od tejto zostavy sa môžeme odraziť. Ale ubehlo toľko času, že teraz naozaj presne nevieme, ako na tom hráči sú, v akej forme prídu. Budem ešte čakať a rozhodovať sa podľa aktuálnej situácie.“

V lete viacerí zmenili dresy, ale z toho nemá obavy. "Podrobne sme tento pohyb mapovali a za niektorými sme aj vycestovali. Myslím si, že všetko bolo v poriadku. Hráči sa v nových kluboch adaptovali a potvrdia to aj v národnom mužstve.

Náš cieľ je jasný – postúpiť na európsky šampionát a to musí byť cítiť aj v motivácii hráčov," zdôraznil tréner.

Nominácia Slovenska na Chorvátsko a Maďarsko

Brankári: Martin Dúbravka (Newcastle United), Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň), Marek Rodák (FC Fulham), Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava)
Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Ľubomír Šatka (Lech Poznaň), Milan Škriniar (Inter Miláno), Denis Vavro (Lazio Rím), Dávid Hancko (Sparta Praha), Róbert Mazáň (CD Tenerife), Martin Valjent (RCD Mallorca)
Stredopoliari: Stanislav Lobotka (Celta Vigo), Patrik Hrošovský (KRC Genk), Ján Greguš (Minnesota United), Juraj Kucka (Parma Calcio), Matúš Bero (Vitesse Arnhem), Marek Hamšík (Ta-lien I-fang), László Bénes (Borussia Mönchengladbach), Ondrej Duda (Hertha Berlín), Albert Rusnák (Real Salt Lake), Róbert Mak (Zenit Petrohrad), Lukáš Haraslín (Lechia Gdansk)
Útočníci: Pavol Šafranko (Sepsi OSK), Róbert Boženík (MŠK Žilina), Michal Ďuriš (Anorthosis Famagusta)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Hapal #slovenskí futbalisti #chorvátski futbalisti #maďarskí futbalisti