Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Väčšina na dovolenky, no Hamšík mieri do Číny: Veľmi si neoddýchnem

Rekordný "nástrel" Róberta Vitteka dlhý čas odolával, aj keď bolo zrejmé, že ho skôr či neskôr Marek Hamšík prekoná.

12.06.2019 09:21
Azerbajdžan SR Futbal ME kvalifikácia E Foto: ,
Marek Hamšík oslavuje jeden zo svojich dvoch gólov do siete Azerbajdžanu.
debata

Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie to dokázal v utorkovom zápase E-skupiny kvalifikácie EURO 2020 na pôde Azerbajdžanu, keď sa na víťazstve 5:1 podieľal dvoma zásahmi.

Boli to jeho góly s poradovými číslami 23 a 24, tým druhým sa osamostatnil na čele historickej tabuľky strelcov slovenského národného tímu, z čoho mal prirodzene veľkú radosť.

„Veľmi ma to potešilo. Sú to úžasné pocity. Niečo také sa nestáva každý deň, takže si to nesmierne vážim. O niečom takom som ani nesníval, a tak som veľmi rád, že sa mi niečo také podarilo,“ podelil sa 31-ročný špílmacher o svoje pocity po prekonaní rekordu. Duel s Azerbajdžanom mužstvo pod jeho taktovkou zvládlo výsledkovo i herne.

„Myslím si, že sme zaslúžene zvíťazili. Ukázali sme veľkú silu a podľa mňa sme odohrali jeden z najlepších zápasov v reprezentácii. Od začiatku sme diktovali tempo a už v prvom polčase sme dokázali streliť tri góly. Veľmi nás to teší, pretože sme získali cenné tri body do tabuľky.“

Dôležité bolo „načať“ súpera čo najskôr, gól Stanislava Lobotku v 8. minúte padol vhod.

„Určite je to dôležité. Takéto zápasy treba čo najrýchlejšie zlomiť, aby súper nekládol až taký odpor. Začali sme zostra a ako som povedal, diktovali sme hru. Chceli sme si Azerbajdžancov rozťukať a trošku ich otvoriť. Myslím si, že rýchlym sklepávaním lôpt sa nám to darilo. Hrali sme rýchlo a kolmo, cez stred sme si dokázali vytvárať šance. Veľmi ma teší hra, ktorú sme predviedli,“ dodal Hamšík.

Jeho gól na 3:1 z 30. minúty bol výstavný, keď strelou spoza šestnástky postavil súperovho brankára do role štatistu.

Prvý gól Mareka Hamšíka.

„Schuti som si zahral, mal som z toho radosť a myslím si, že to bolo vidieť. No nielen ja, všetci sme si schuti zahrali. Bol to naozaj veľmi dobrý výkon. A môj gól na 3:1? Určite by som ho zaradil do top trojky, ale ‚Kucov‘ bol ešte krajší, to musím uznať,“ dodal so smiechom Hamšík.

Slováci v Baku splnili trojbodový cieľ, v septembri ich čaká náročný dvojzápas s Chorvátskom a Maďarskom. Pre väčšinu hráčov nasleduje zaslúžený oddych a dovolenky, to však nie je prípad Hamšíka.

„Museli sme tu uhrať tri body. Tak sa aj stalo. V septembri to bude nesmierne náročný dvojzápas. Teraz však po tých dlhých sezónach treba naozaj ‚vypnúť‘. Ja síce veľmi oddychovať nebudem, ale urobil som si tu chuť a radosť, takže sa vrátim dobre naladený do Číny, kde pokračuje ligová súťaž.“

Rebríček hráčov s najvyšším počtom gólov za slovenskú reprezentáciu

24 – Marek Hamšík (2007-); 114 zápasov
23 – Róbert Vittek (2001–2016); 82 zápasov
22 – Szilárd Németh (1996–2006); 59 zápasov
14 – Marek Mintál (2002–2009); 45 zápasov a Miroslav Karhan (1995–2011); 107 zápasov
13 – Adam Nemec (2006–2018); 42 zápasov a Stanislav Šesták (2004–2016); 66 zápasov
12 – Peter Dubovský (1994–2000), 33 zápasov
11 – Róbert Mak (2013-); 54 zápasov

debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Marek Hamšík #kvalifikácia #Azerbajdžan #ME 2020