Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dúbravka sa chystal na reprezentáciu v Dubaji: Spája nás hlad po úspechu

Martin Dúbravka už takmer mesiac prázdninuje. Z veľkých európskych súťaží dorazila v tejto sezóne do cieľa ako prvá Premier League a slovenský brankár odchytal posledný zápas ešte 12. mája. Jeho tím Newcastle United urobil výbornú bodku za sezónou, v ktorej sa zachraňoval. Zdolal vypadávajúci Fulham na jeho pôde 4:0.

07.06.2019 07:23
Martin Dúbravka Foto: ,
Brankár Martin Dúbravka je stabilnou jednotkou slovenskej reprezentácie i anglického Newcastle United.
debata

Dúbravka ako jediný zo slovenských futbalových reprezentantov stihol už aj dovolenku. "Mal som viac času na to, aby som si po sezóne odpočinul. Dovolenka mi padla dobre po dlhej desaťmesačnej sezóne, keďže v Anglicku prestávka v súťaži nie je.

Bol som na Maledivách a v Dubaji, ale tam som už začal aj trénovať. Vedel som, že ma čoskoro čakajú zápasy v reprezentácii, preto na úplné poľavenie nebol priestor. Po zápase v Azerbajdžane budem mať ešte voľno, takže mi zostane čas aj na ďalší oddych."

Uvedomuje si, že ostatní spoluhráči takú možnosť nemali.

„Ich súťaže končili neskôr, takže väčšina z nich si voľné chvíle ešte príliš neužila. Všetkých nás však spája skutočnosť, že sme hladní po úspechu. Chceme vyhrať. Musíme sa na zápas v Baku dobre pripraviť fyzicky i mentálne,“ pripomenul žilinský rodák.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Back to the work!

Príspevok, ktorý zdieľa Heco Dubravka (@martindubravka),

Preto považuje za dôležitý aj piatkový zápas proti Jordánsku. "Privítal som ho. Mám pocit, že nastúpiť hneď na dôležitý kvalifikačný súboj bez predchádzajúcej previerky by asi nebolo ideálne.

Najmä v mojom prípade, lebo som mal dlhšiu pauzu. Či nastúpim alebo nie, budem sa na zápas koncentrovať. V najbližších dvoch stretnutiach sme možno favoritmi, ale to treba vždy potvrdiť aj na ihrisku. A to nebude jednoduché."

V nominácii sú až štyria brankári, takže vôbec nie je isté, či sa práve on v piatok postaví medzi žrde. Najmladší je Dominik Greif.

"S ním som sa stretol až teraz na zraze. Sledujem slovenskú ligu a viem, že sú na neho pozitívne ohlasy. Je dobré, že si môžeme vymieňať skúsenosti a aj si radiť, aj ja sa rád niečomu podučím.

Máme širší káder, predpokladám, že šancu dostanú aj iní hráči, aby sa ukázali. V tíme vládne dobrá atmosféra a verím, že zápas s Jordánskom zvládneme a dobre sa naladíme na Azerbajdžan," pokračoval 30-ročný brankár.

Dúbravka nie je z ostrovov zvyknutý na veľké horúčavy, ktoré čakajú mužstvo v Azerbajdžane na začiatku budúceho týždňa. Na to sa však nechce vyhovárať.

„Musíme sa s tým vyrovnať. Samozrejme, nie je nič príjemné hrať, keď je 35 stupňov, ale táto teplota trápi rovnako aj súperových hráčov. V takýchto podmienkach sa hráva často, pripravíme sa na to aj my,“ zdôraznil Dúbravka.

TV Pravda: Bývalí futbaloví reprezentanti Ján Pivarník a Dušan Tittel v ďalšej časti relácie Týždeň v športe hodnotia štart Slovákov do kvalifikácie ME 2020 a hovoria aj o ich postupových šanciach:

Video

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #príprava #Newcastle United #Martin Dúbravka #slovenskí futbalisti