Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nemajú Modriča, ale držia spolu. Hapal sa pred Maďarmi necíti ako favorit

Do kvalifikačného súboja Slovensko - Maďarsko o postup na ME 2020 vo futbale v Trnave zostáva ešte 10 dní, ale tréner slovenskej reprezentácie Pavel Hapal vie, čo nesmie podceniť.

11.03.2019 17:28
Pavel Hapal Foto: ,
Pavel Hapal.
debata

„Každý hovorí, že máme väčšiu šancu uspieť ako náš súper, ale história pozná veľa prípadov sklamaného favorita. Bude to tvrdý boj o body. Teším sa na skvelú atmosféru na trnavskom štadióne, ktorú určite vytvoria fanúšikovia,“ povedal Hapal pre maďarský denník Nemzeti Sport.

Štyridsaťdeväťročný český odborník podotkol, že už začal s prípravou na Maďarov a dobre pozná ich tréningové centrum v Telki.

„Sledujeme maďarský tím, ktorého prednosťou je agresívna a organizovaná hra pod vedením trénera Marca Rossiho. Najväčšia maďarská sila spočíva v tímovej súdržnosti. Samozrejme, majú aj slabé miesta, ale nebudem ich prezrádzať. Možno Maďari nemajú hráčov typu Luku Modriča a Garetha Bala, ale futbal nie je individuálny šport. Môžu sa preto spoľahnúť na svoj tím,“ uviedol Hapal.

Niekdajší úspešný tréner MŠK Žilina či slovenskej reprezentácie do 21 rokov tuší, že súboj v Trnave môže byť vzhľadom na dlhodobú rivalitu Slovákov v Maďarov poriadne „vyhecovaný“.

„Strávil som už dosť času na Slovensku a viem niečo o tejto krajine. Na štadióne bude určite výborná atmosféra, ktorá zrejme bude mať vplyv aj na hráčov. Verím, že zápas sa aj skončí v športovej atmosfére a bez incidentov,“ nádejá sa Hapal.

TV Pravda: Marek Hamšík o svojom prestupe do Číny

Video

TV Pravda: Agent Mareka Hamšíka Juraj Vengloš o prestupe svojho klienta do Číny

Video

Na margo športovej stránky a hry, ktorú bude vyžadovať od svojich zverencov, ešte krátko doplnil: „Môžem sľúbiť, že budem chcieť vidieť ofenzívny prejav, ale zároveň budem od svojich hráčov vyžadovať aj taktický a disciplinovaný výkon.“

Tréner reprezentácie SR Pavel Hapal už v utorok v Bratislave oznámi nomináciu na kvalifikačné zápasy o postup na majstrovstvá Európy 2020 Slovensko – Maďarsko (21. 3. o 20.45 h v Trnave) a Wales – Slovensko (24. 3. o 15.00 h SEČ v Cardiffe). V E-skupine o postup na ME 2020 účinkujú okrem Slovákov, Maďarov a Walesanov aj Chorváti a reprezentanti Azerbajdžanu.

Nominácia Maďarska
brankári: Dénes Dibusz (Ferencváros Budapešť), Péter Gulácsi (RB Lipsko), Ádám Kovácsik (Mol Vidi FC)
obrancovia: Botond Baráth (Sporting Kansas), Barnabás Bese (Le Havre), Tamás Kádár (Dynamo Kyjev), Mihály Korhut (Aris Solún), Ádám Lang (FC Kluž), Gergő Lovrencsics (Ferencváros Budapešť), Willi Orbán (RB Lipsko), Vinícius Paulo (Mol Vidi FC)
stredopoliari: Dániel Gazdag (Honvéd Budapešť), Dávid Holman (Slovan Bratislava), Zsolt Kalmár (FC DAC Dunajská Streda), László Kleinheisler (NK Osijek), István Kovács, Máté Pátkai (obaja Mol Vidi FC), Ádám Nagy (FC Bologna), Dominik Szoboszlai (RB Salzburg)
útočníci: Norbert Balogh (APOEL Nikózia), Balázs Dzsudzsák (Al-Ittihad), Filip Holender (Honvéd Budapešť), Dominik Nagy (Legia Varšava), Krisztián Németh (Sporting Kansas), Ádám Szalai (TSG Hoffenheim), Roland Varga (Ferencváros Budapešť)

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavel Hapal #slovenskí futbalisti #maďarskí futbalisti