Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dúbravka chcel Anglicko, Kucka hovorí o náročnej skupine

Brankár slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Dúbravka si želal Anglicko, nedeľňajší žreb kvalifikácie ME 2020 v Dubline prisúdil Slovákom do E-skupiny Chorvátov, Walesanov, Maďarov a národný tím Azerbajdžanu.

03.12.2018 12:37
Martin Dúbravka Foto:
Martin Dúbravka.
debata

„Postúpiť môže hocikto. Myslím si, že je to vyrovnaná skupina. Vicemajster sveta Chorvátsko je, samozrejme, favoritom skupiny, nečaká nás nič jednoduché,“ uviedol v reakcii na oficiálnom webe Slovenského futbalového zväzu (SFZ) 29-ročný Dúbravka, ktorý pôsobí na klubovej úrovni v anglickej Premier League v tíme Newcastle United.

„Osobne som si prial opäť sa stretnúť s Anglickom, pretože to bol veľký zážitok zahrať si proti nim vo Wembley. Nevadí, máme v skupine zaujímavé mužstvá. Čerešničkou pre fanúšikov bude zápas s Maďarskom, kde to bude doma určite veľmi vyhecované. Čakajú nás zaujímavé duely. Pevne verím, že tú pohodu, ktorá vždy bola v reprezentačnom tíme, prenesieme opäť aj do týchto stretnutí a pobijeme sa o postup.“

Aj defenzívny stredopoliar Stanislav Lobotka vyjadril spokojnosť, že jedným z protivníkov A-tímu SR v budúcoročnej kvalifikácii ME bude Maďarsko. „Skupina je veľmi vyrovnaná. Sú tam tri či štyri tímy, ktoré pokojne môžu postúpiť, pre fanúšikov to bude zaujímavé. Ja osobne som veľmi spokojný. Nemal som pred žrebom nejaké tímy, ktoré by som chcel alebo nechcel. Som rád, že je tam Maďarsko, bude to taký vypätý zápas, rovnako ako s Českom. Naša skupina je hrateľná, mohli sme dostať aj horších súperov. Budeme sa s tým musieť popasovať a postúpiť,“ zhodnotil protivníkov 24-ročný hráč španielskeho klubu Celta Vigo.

„Je to náročná skupina. Budú to ťažké duely. Uvidíme, či budeme spokojní po tejto kvalifikácii, najlepšie je všetko hodnotiť až po jej absolvovaní. Dáme do toho všetko, budeme sa snažiť zvíťaziť. Čakajú nás pekné zápasy, budeme potrebovať aj podporu našich fanúšikov,“ skonštatoval skúsený 31-ročný záložník Juraj Kucka, na klubovej úrovni hráč tureckého Trabzonsporu.

Na kontinentálny šampionát pôjdu dve najlepšie mužstvá z desiatich eliminačných skupín.

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #chorvátski futbalisti #maďarskí futbalisti