Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škriniar o porušení večierky: Už sa to nikdy nestane

Jeden strelený gól vo dvoch zápasoch a nula na konte bodov, taká je bilancia slovenských futbalistov po polovici účinkovania v Lige národov 2018 v konkurencii tímov Česka a Ukrajiny.

13.11.2018 15:47
Škriniar futbal Foto: ,
Milan Škriniar (uprostred) v drese Interu Miláno.
debata

Pod vedením nového trénera Pavla Hapala by mohla prísť pozitívna zmena v útočnej fáze slovenského tímu. Myslí si to aj 23-ročný stopér Milan Škriniar, ktorý pod Hapalom hral i v úspešnej „dvadsaťjednotke“. Tá sa prebojovala až na záverečný turnaj ME 2017 a vlani v Poľsku takmer zabojovala o medailu.

„Hapal je výborný tréner a tiež je veľmi ľudský. Pod jeho vedením sme sa v tíme do 21 rokov prezentovali veľmi dobrým herným štýlom, ale aj výsledkami. Uvidíme, akú bude mať predstavu pri A-tíme, ale možno bude chcieť nadviazať na to, čo sme predvádzali v mužstve do 21 rokov,“ zamyslel sa Škriniar na začiatku reprezentačného zrazu v Šamoríne pred domácim súbojom s Ukrajinou (16.9.) meraním síl v Česku (19.9.).

Slováci majú dnes hráčov solídnej európskej triedy takmer na všetkých postoch azda s výnimkou hrotového útočníka. Aj preto tak ťažko strieľajú góly, čo by sa však mohlo zmeniť. „Máme na to, aby sme hrali ofenzívnejšie aj kombinačnejšie, Určite máme na to silu,“ podotkol Škriniar.

Podľa slov stredného obrancu Interu Miláno máme najbližším dvom súperom čo vracať a úplne najlepšie by bolo, keby sme im odplatili obe prehry z nedávneho obdobia. V Ľvove Slováci prehrali s Ukrajinou 0:1 a v Trnave s Českom 1:2.

„Bolo by super, keby sme zvládli oba odvetné zápasy. A ak by nás v Trnave prišli podporiť diváci vo väčšom počte, bolo by to skvelé. Na Ukrajine o našej prehre rozhodla penalta, ktorú som spravil ja. Bol to nešťastný zákrok, ale to už je za nami. Teraz to bude úplne iný zápas. Ani som nevedel, že Ukrajincom budú chýbať ich ťahúni. Ak takí hráči nehrajú, možno to je lepšie, ale ja rád hrám proti najlepším,“ poznamenal Škriniar.

Rodák zo Žiaru nad Hronom priznal, že na prvý zraz pod novým trénerom prichádzal so zmiešanými pocitmi. Nielen vzhľadom na nečakanú prehru Interu v Serie A v Bergame (1:4). Zrejme tiež preto, že aj Škriniar figuroval medzi sedmičkou hráčov, ktorí pri predchádzajúcom reprezentačnom zraze v Senci svojvoľne porušili večierku a to bol hlavný dôvod rezignácie vtedajšieho trénera Jána Kozáka.

„Tie pocity boli zmiešané, ale hneď ako sme sa zvítali s ostatnými, bolo to už dobré. Myslím si, že bude priestor, aby sme si vydiskutovali všetky futbalové aj nefutbalové veci. Za seba môžem povedať, že sa mi to už nestane,“ sľúbil Škriniar.

debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Škriniar #slovenskí futbalisti #UEFA Liga národov