Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škrtel smútil, míľnik si uvedomí neskôr. Teší ho pomoc Čišovskému

Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel nastúpil proti Česku na jubilejný stý medzištátny zápas. Význam dosiahnutého míľniku si však vzhľadom na prehru 1:2 s Českom uvedomí podľa vlastných slov až neskôr.

13.10.2018 17:41
Martin Škrtel, Michal Krmenčík Foto: ,
Slovenský kapitán Martin Škrtel za Michalom Krmenčíkom.
debata

Slováci neboli horším tímom, ale pykali za nevyužité šance Ondreja Dudu a predovšetkým Róberta Maka. Ich súper bol efektívny, po chybách v strede obrany sa gólovo presadili útočníci Michael Krmenčík a Patrik Schick, ktorí pripravili novému trénerovi Jaroslavovi Šilhavému víťaznú premiéru na lavičke.

„Stý zápas je pekný, možno si to viac uvedomím neskôr. Teraz prevládajú pocity smútku a sklamania. Futbal je o chybách, Česi svoje šance premenili a my nie. V druhom polčase sme ich dostali pod tlak a keď sme sa nadychovali k náporu, tak sme druhýkrát inkasovali,“ zhrnul Škrtel svoje dojmy zo zápasu.

Zápas Ligy národov Slovensko - Česko Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Choreografia slovenských fanúšikov pred zápasom...

Slováci po prehre 0:1 na Ukrajine potrebovali v sobotu v Trnave výsledkovo uspieť, ideálne trojbodovo. Po vyrovnávajúcom góle Mareka Hamšíka boli bližšie k víťazstvu, napokon však odchádzali do kabín smutní po prehre.

„Šanca je minimálna, ale pokiaľ existuje, budeme sa o ňu biť. Sú pred nami dva zápasy, doma s Ukrajinou a v Česku. Pokúsime sa v nich zvíťaziť,“ povedal Škrtel na margo šancí slovenského tímu v 1. skupine B-divízie.

Po stretnutí venoval stopér Fenerbahce Istanbul svoj dres do dražby. Získané financie pôjdu na pomoc bývalému slovenskému reprezentantovi Mariánovi Čišovskému, ktorý bojuje s ťažkou chorobou ALS.

„Verím, že môj a tiež český dres sa vydražia za slušnú cenu a peniaze poputujú Mariánovi, pretože ho stále vnímame ako jedného z nás,“ vyzdvihol Škrtel charitatívnu myšlienku.

Po sobotňajšom stretnutí sa začne dražba na stránke www.spolek28.cz, potrvá do 31. októbra. Dresy dražiteľom odovzdajú počas pražského zápasu Česko – Slovensko, ktorý je na programe 19. novembra.

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel #Marián Čišovský #slovenskí futbalisti #českí futbalisti