Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Čechov českou uličkou? Skúsime ich zdolať našimi zbraňami, tvrdí Dúbravka

Brankár anglického futbalového klubu Newcastle United Martin Dúbravka priznal, že sa vždy veľmi teší na zrazy slovenského reprezentačného tímu.

11.10.2018 11:34
debata
Martin Dúbravka prichádza na reprezentačný zraz... Foto: Pravda, Ivan Majerský
Martin Dúbravka Martin Dúbravka prichádza na reprezentačný zraz pred zápasmi s Českom a Švédskom.

V októbrovom asociačnom termíne sa hráči SR najprv predstavia proti Česku (13. októbra o 15.00 h v Trnave) v 1. skupine B-divízie európskej Ligy národov 2018/2019 a následne odletia do Švédska, kde odohrajú medzištátny prípravný zápas proti štvrťfinalistovi tohtoročných MS v Rusku (16. októbra o 20.45 h v Štokholme).

Myseľ všetkých slovenských reprezentantov vrátane Dúbravku je momentálne zameraná na sobotňajšie „federálne derby“ proti Česku.

„Bude to vybičovaný zápas. Fanúšikovské tábory sa budú predháňať v tom, kto urobí lepšiu atmosféru. Určite príde veľa ľudí aj z Česka, ale keďže sme doma, pevne verím, že to potvrdíme, vyhráme a po stretnutí sa budeme radovať,“ uviedol Dúbravka.

Slováci sa zišli pred derby s Českom Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Peter Pekarík prichádza na zraz.

Slovensku patrí v septembrovom vydaní rebríčka krajín Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) 26. miesto, Česko je na 47. pozícii. Rovnako ako tréner SR Ján Kozák či ďalší slovenskí futbalisti, ani Dúbravka nesúhlasí s tvrdením, že tím spod Tatier je papierový favorit.

„Až tak by som netvrdil. Ak k zápasu pristúpime s tým, že sme favorit, môže sa to otočiť v náš neprospech. Skôr by som išiel do tohto stretnutia tak, ako do každého iného. Verím, že sa presadíme a dúfam, že si následne tú víťaznú pohodu prenesiem aj do Newcastlu, že sa to konečne ‚zlomí‘ aj v klube, odrazíme sa k lepším výkonom a možno nejakej víťaznej šnúre,“ zaželal si 29-ročný Dúbravka a pripomenul negatívny vstup „strák“ z Newcastlu do ligovej sezóny 2018/2019, keď v doterajších ôsmich vystúpeniach získali iba dva body.

Rodák zo Žiliny zdôraznil, že slovenská defenzíva bude musieť byť v strehu a eliminovať zakončovateľské kvality Michaela Krmenčíka, Patrika Schicka či Matěja Vydru.

Martin Dúbravka diriguje obranu Newcastlu v... Foto: SITA/AP, Jon Super
dúbravka Martin Dúbravka diriguje obranu Newcastlu v súboji na ihrisku Manchestru United.

„Česi majú v ofenzíve kvalitu. Títo traja to dokazujú každý týždeň vo svojich ligách. Kvalitu však máme aj my a verím, že v domácom prostredí zvíťazíme. Máme predstavu, čo nás čaká. Detaily, na ktoré by sme sa mali zamerať, nám tréneri ešte určite povedia,“ doplnil 11-násobný slovenský reprezentant a prezradil, že naďalej podrobne sleduje svoje niekdajšie české pôsobiská – Spartu Praha aj Slovan Liberec:

„Vnímam obidve mužstvá, dokonca som stále v kontakte s niektorými ľuďmi z vedenia. Teší ma, že Sparta sa už odrazila k trošku lepším výsledkom aj výkonom. Liberec bol pre mňa zaujímavé pôsobisko a prirástol mi k srdcu. Obidvom mužstvám stále držím palce a mám radosť, že sú momentálne v hornej časti ligovej tabuľky.“

Na otázku, či by na súpera mohla platiť tzv. česká ulička, Dúbravka s úsmevom odvetil: „Verím, že vyhráme našimi slovenskými zbraňami.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Dúbravka #slovenskí futbalisti #českí futbalisti