Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladí Slováci zvládli duel s Maďarmi, oslavný pokrik riadil asistent trénera

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 18 rokov zvíťazili nad rovesníkmi z Maďarska 2:1 (1:0) v utorňajšom úvodnom vystúpení na tradičnom medzinárodnom turnaji v Česku s názvom Memoriál Václava Ježka.

21.08.2018 21:59
debata

O góly mladých Slovákov na trávniku v Hradci Králové sa postarali v 35. min strelou spoza šestnástky Dominik Topoľský z francúzskeho klubu Olympique Marseille a v 76. min útočník AS Trenčín Lukáš Letenay, ktorý si predtým v 64. min dal „vlastenca“ a pomohol maďarskému súperovi k vyrovnaniu.

Letenay však napokon rozhodol o tesnom víťazstve tímu SR „18“. Informuje oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Zverenci trénera Alberta Rusnáka st. si v základnej skupine ešte zmerajú sily s vrstovníkmi z Japonska (hrá sa v stredu 22. 8. o 17.00 h v Chlumci nad Cidlinou) a s tímom Ukrajiny (v piatok 24. 8. o 16.00 h v Chlumci nad Cidlinou).

Na podujatí štartuje dovedna osem krajín, druhú štvorčlennú skupinu tvoria Bulharsko, SAE, USA a domáce Česko. Duely o konečné umiestnenie sú na programe v sobotu 25. augusta.

Slovenská futbalová „osemnástka“ obsadila vlani na Memoriáli V. Ježka poslednú ôsmu priečku, keď v zápase o 7. miesto podľahla rovesníkom z Maďarska vysoko 0:4.

Memoriál Václava Ježka 2018:

Maďarsko „18“ – Slovensko „18“ 1:2 (0:1)

  • Góly: 64. Letenay (vlastný) – 35. Topoľský, 76. Letenay, ŽK: N. Valo (SR „18“)
  • Zostava SR „18“: Rehák – N. Valo, Katunský, Nemčík, O. Matejka (46. I. Mesík) – Lichý, F. Mráz, Lavrinčík (62. K. Bari) – Topoľský (71. Bernát), Letenay (85. Giesser), Iľko (62. Holáň)

Albert Rusnák st. (tréner SR „18“): „Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu. Hrali sme kombinačne, tlačili sme sa pred súperovu bránku. Treba priznať, že maďarský protivník bol na tom fyzicky lepšie. Zaostávali sme v osobných súbojoch, ale nahrádzali sme to našou kombinačnou hrou. V druhom polčase sme prestali kombinovať, striedaniami však prišla vzpruha. Je to dobrý vstup do turnaja a veľmi dôležitý výsledok, predovšetkým pre chalanov.“

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti do 18 rokov #maďarskí futbalisti do 18 rokov #Memoriál Václava Ježíka