Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prestížny súper. Na Slovensko prídu vicemajstri sveta z roku 2010

Slovenská futbalová reprezentácia odohrá v posledný májový deň prípravný zápas s Holandskom. Duel sa odohrá na štadióne Antona Malatinského v Trnave o 20.45 h.

23.02.2018 14:19
Ján Ďurica Foto: ,
Slovenská jedenástka, ktorá vybehla na trávnik v zápase proti Nórsku.
debata

Slovensko privíta prvýkrát v novodobej histórii v domácom prostredí tím „Oranjes“. V piatok o tom informoval oficiálny portál Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Slováci sa s Holandskom stretli doteraz dvakrát. Prvé meranie síl sa odohralo v júni 2010 v šestnás­ťfinále majstrovstiev sveta v Juhoafrickej republike, kde tím vtedajšieho trénera Vladimíra Weissa podľahol 1:2. Druhý súboj sa konal v máji 2012 v Rotterdame. Holanďania v príprave na EURO 2012 zdolali SR 2:0.

„Myslím si, že pre našich fanúšikov i pre nás všetkých je to udalosť hostiť Holandsko. Som veľmi rád, že taký súper chce s nami hrať. Teším sa na tento súboj,“ povedal pre futbalsfz.sk tréner SR Ján Kozák. Z terajšieho kádra v spomínaných dueloch nastúpila len dvojica Peter Pekarík a Marek Hamšík.

„Roky ubiehajú. V časoch, keď sme s nimi hrali, mali stabilizovaný kader, dlhé roky dominovali svetovému i európskemu futbalu a v súčasnosti u nich prebieha generačná výmena, ale tá sa deje aj u nás, takže z tohto pohľadu to bude zaujímavá previerka pre obe krajiny. Navyše, oni majú nového trénera, osobnosť holandského futbalu Ronalda Koemana, ktorý si bude zostavovať svoj tím a hráči sa budú chcieť ukázať. Uvidíme, v akom stave prídu po náročných sezónach moji i jeho zverenci. Určite to však bude vážny zápas a ja verím, že fanúšikovia budú našou oporou a pomôžu nám,“ pokračoval Kozák.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #slovenskí futbalisti #holandskí futbalisti