Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalista štvrťstoročia: Hamšík má v pätách Dubovského

Viac ako tritisíc fanúšikov sa zapojilo za necelý týždeň do hlasovania v ankete o slovenského futbalistu štvrťstoročia (1993 - 2017).

09.12.2017 10:00
Marek Hamšík, Udinese Foto: ,
Kapitán Neapola Marek Hamšík proti trojici hráčov Udinese.
debata (2)

Je pozoruhodné, že veľký súboj na čele prebieha zatiaľ medzi prvým a doteraz posledným víťazom ankety Pravdy a SFZ o futbalistu roka. Zatiaľ dostal najviac hlasov Marek Hamšík, ale tesne v pätách má Petra Dubovského. Na priebežnom treťom mieste je Ľubomír Moravčík.

Všetko sa ešte môže zmeniť, lebo rozdiely medzi kandidátmi na čestný titul najlepšieho futbalistu v ére slovenskej samostatnosti nie sú príliš veľké. Hlasujúci vyberajú z 25 slovenských futbalistov, ktorí v doterajších ročníkoch ankety nazbierali najviac bodov.

Hlasy už dostali všetci nominovaní hráči, čo svedčí o tom, že všetci majú svojich priaznivcov. Šancu majú nielen tí, ktorí sa tešili v minulosti z titulu najlepšieho hráča roka. V prvej desiatke sa ocitol v priebežnom poradí aj Ján Ďurica, ktorý sa nedávno lúčil s reprezentačným dresom. V ankete o najlepšieho futbalistu roka pritom skončil najvyššie na treťom mieste (2014).

Fanúšikovia okrem toho, že môžu sami ovplyvniť poradie v ankete, majú šancu aj vyhrať zaujímavé ceny. Medzi nimi nechýbajú ani slovenské dresy a lopty podpísané najčastejším víťazom ankety o futbalistu roka Marekom Hamšíkom, ktorý ju vyhral šesťkrát. Hlavnou cenou je pobyt v apartmánoch Hilson Jasná. Hlasovať môžete až do 14. januára na www.pravda.sk/futbalista25.

Redakcia Pravda okrem ankety o futbalistu roka organizovala v roku 2003 aj anketu o najlepšieho futbalistu desaťročia. Tá mapovala prvú dekádu samostatnej existencie slovenského futbalu.

Pre zaujímavosť hlasy odborníkov vtedy dostali títo futbalisti: 1. Ľubomír Moravčík, 2. Peter Dubovský, 3. Dušan Tittel, 4. Miroslav Karhan, 5. Szilárd Németh, 6. Alexander Vencel, 7. Vratislav Greško.

Priebežné poradie na prvých desiatich miestach
1. Marek Hamšík
2. Peter Dubovský
3. Ľubomír Moravčík
4. Martin Škrtel
5. Marek Mintál
6. Miroslav Karhan
7. Dušan Tittel
8. Szilárd Németh
9. Ján Ďurica
10. Róbert Vittek
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Peter Dubovský #Futbalista štvrťstoročia