Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kozák: Niektoré veci neviem stále prehltnúť. Radšej by som hral iné zápasy

Tréner slovenských futbalových reprezentantov Ján Kozák priznal, že ho neúspech v kvalifikácii MS 2018 ešte stále neprebolel.

06.11.2017 16:06 , aktualizované: 17:10
ján kozák, bordeaux, tréning Foto: ,
Tréner Ján Kozák.
debata

„Všetci, čo sme tu, by sme radšej v tomto termíme hrali iné, vážne zápasy o postup na majstrovstvá sveta. Futbalový život však priniesol niečo iné,“ skonštatoval na pondelkovom zraze slovenskej reprezentácie v Senci pred dvoma záverečnými prípravnými stretnutiami. Jeho zverencov čaká už najbližší piatok Ukrajina v Ľvove a o týždeň v Trnave sa stretnú s Nórskom.

„Niektoré veci neviem stále prehltnúť,“ pokračoval kouč. „A mám pocit, že ma to ešte dlho neprejde. Stále mám vnútorný pocit, že mužstvo malo na to, aby hralo baráž. Urobili sme však chyby v úvode kvalifikácie, boli sme rozhádaní a stav nebol optimálny, aký si vyžadovali také dôležité zápasy. V závere kvalifikácie sme mali už za sebou úspešnú sériu, ale prišli náročné stretnutia v Anglicku a Škótsku. Hra nebola zlá, ale všetko do seba nezapadlo tak, ako by malo a jeden bod nám nakoniec chýbal.“

Záverečný zraz tohto roku využije Kozák aj na rozhovory s hráčmi. Viacerí, ktorí prekročili tridsiatku, avizovali, že si rozmyslia, aká bude ich najbližšia futbalová budúcnosť a či budú pokračovať v reprezentačnom tíme. Ján Ďurica už oznámil, že zápas s Nórskom bude jeho posledným v reprezentácii. Tréner bude debatovať najmä s Kozáčikom, Nemcom, Hubočanom, ale aj Kuckom a Pekaríkom.

Ján Ďurica odohrá proti Nórsku posledný zápas v... Foto: SITA, Ivan Kopčáni
Ján Ďurica Ján Ďurica odohrá proti Nórsku posledný zápas v reprezentačnom drese.

„Zatiaľ sme spolu na túto tému nehovorili, ešte nebol čas, ale určite si ho do zápasu s Ukrajinou nájdeme. Je to potrebné a dúfam, že do najbližšieho stretnutia bude všetko jasnejšie.“

Podľa Kozáka sú pred mužstvom nové výzvy. Príprava na Ligu národov a kvalifikáciu ME 2020. Na zraze privítal Kozák všetkých 24 nominovaných hráčov. Z nich len Tomáš Hubočan sa hlásil o niečo neskôr ako ostatní, ale na večernom tréningu už bol trénerom k dispozícii. Otázkou zostáva, či budú všetci pripravení aj na prvé stretnutie, ktoré odohrajú Slováci v piatok v ukrajinskom Ľvo­ve.

„Najhoršie je na tom zdravotne Juraj Kucka, ktorý od kvalifikačného stretnutia v Škótsku minulý mesiac ešte nehral. Uvidíme, čo povedia lekári a ako dlho zostane s nami. Chcel som však, aby prišiel medzi nás. Problémy mal aj Martin Škrtel, ale on už začal s tréningami a verím, že jeho zdravotný stav sa natoľko zlepší, že bude k dispozícii na niektoré zo stretnutí,“ zdôraznil Kozák.

Nominácia proti Ukrajine (10. 11. o 19.00 h SEČ v Ľvove) a Nórsku (14. 11. o 18.00 h v Trnave):
Brankári: Matúš Kozáčik (Viktoria Plzeň/ČR), Martin Dúbravka (Sparta Praha/ČR), Martin Polaček (Zaglebie Lubin/Poľ.)
Obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín/Nem.), Erik Sabo (Beitar Jeruzalem/Izr.), Martin Škrtel (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Milan Škriniar (Inter Miláno/Tal.), Ján Ďurica, Tomáš Hubočan (obaja Trabzonspor/Tur.), Norbert Gyömbér (FC Bari/Tal.), Róbert Mazáň (MŠK Žilina), Lukáš Štetina (Sparta Praha/ČR)
Stredopoliari: Stanislav Lobotka (Celta Vigo/Šp.), Patrik Hrošovský (Viktoria Plzeň/ČR), Juraj Kucka, Matúš Bero (obaja Trabzonspor/Tur.), Filip Kiss (Al-Ittifaq/Saud. Arábia), Róbert Mak (PAOK Solún/Gréc.), Albert Rusnák (Real Salt Lake/MLS), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Ondrej Duda (Hertha Berlín/Nem.), Vladimír Weiss (Al-Gharafa/Kat.), Jaroslav Mihalík (Cracovia Krakov/Poľ.)
Útočník: Adam Nemec (Dynamo Bukurešť/Rum.)

Náhradníci:
Brankári: Ján Novota (VSC Debrecín/Maď.), Marek Rodák (Rotherham United/Angl.)
Obrancovia: Lukáš Pauschek (Mladá Boleslav/ČR), Ľubomír Šatka (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Martin Valjent (Ternana Calcio/Tal.), Jakub Holúbek (MŠK Žilina) Stredopoliari: Ivan Schranz (Dukla Praha/ČR), Róbert Pich (Slask Vroclav/Poľ.)
Útočník: Marek Bakoš (Viktoria Plzeň/ČR)

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Kozák #Ján Ďurica #slovenskí futbalisti