Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Mladí Slováci dostali veľkú lekciu, so Španielmi prehrali 1:4. A mohli aj viac

Bola to jasná záležitosť. Mladí slovenskí futbalisti do 21 rokov nestačili na španielskych vrstovníkov a v kvalifikačnom zápase ME 2019 im hladko podľahli 1:4 (0:1).

10.10.2017 20:30 , aktualizované: 22:26
Nikolas Špalek Foto: ,
Zľava: Pablo Maffeo zo Španielska a Nikolas Špalek zo Slovenska.
debata (1)

Slováci v rozpätí šiestich dní prehrali aj druhý raz na popradskom štadióne v dôležitom kvalifikačnom stretnutí (predtým nestačili na Island 0:2). Nepomohol im ani vypredaný popradský štadión (5700 miest) a žičlivá atmosféra.

Španieli od začiatku jasne dominovali, držali loptu, výborne kombinovali a využívali svoju výnimočnú techniku. Bez väčších problémov sa dostávali do slovenskej šestnástky, kde našťastie pre zverencov Pavla Hapala boli často ľahkovážni a veľa šancí nevyužili, alebo akcie nedotiahli do gólového efektu.

Ujali sa vedenia po necelej polhodine hry, ale rozhodujúci zlom nastal po prestávke, keď v rozpätí siedmich minút strelili dva góly a bolo rozhodnuté. Slováci sa nedostávali pred ich bránku často, ale v 59. min aspoň skorigovali pekným gólom. Kapitán Vavro z priameho kopu spoza šestnástky nedal Simónovi šancu.

Španieli, finalisti júnových ME v Poľsku, však aj potom pokračovali vo svojej efektnej hre, len občas požičali loptu aj domácim a bez problémov dotiahli zápas k jednoznačnému víťazstvu.

Slovenskí futbalisti ukončia tohtoročný kvalifikačný program v 2. skupine 14. novembra, keď ich čaká odveta na španielskej pôde. Po prehre klesli na 3. miesto v tabuľke.

Slovensko „21“ – Španielsko „21“ 1:4 (0:1)
Góly: 59, Vavro – 26. Merino, 49. Oyarzabal, 56. R. Hernández, 69. Ceballos, ŽK: 16. Lesniak, 20. Vavro – 56. Núňez, rozhodovali: Irrati – Passeri, Posado (všetci Tal.), 5574 divákov
Zostava SR „21“: Rodák – D. Kružliak, Vavro, Sipľak, Hancko – Lesniak – Čmelík (62. Jirka), Káčer, Urblík, Špalek (81. Černák) – Vestenický (46. S. Mráz)

Hlasy (zdroj: TV Dajto, SITA):

Pavel Hapal (tréner SR „21“): „Chceli sme vydržať so súperom čo najdlhšie pri výsledku 0:0. Kvalita Španielov je však neskutočná, sú výborní s loptou. Oni hrajú strojový futbal, my sme dosť behali bez lopty, čo stálo mužstvo veľa síl. Pre nás to bol veľmi náročný duel, strácali sme lopty. Musíme uznať silu protivníka, tá je neuveriteľná. Jednoduchou a presnou kombináciou sa dostávali do našej šestnástky. Ďakujeme divákom v Poprade, boli skvelí. Škoda, že sme sa im neodvďačili proti Islandu či teraz proti Španielsku nejakým bodovým ziskom. Dnes si však musíme priznať, že súper bol jednoznačne lepší. Treba sa poučiť a nachystať sa na novembrový súboj v Španielsku.“

Denis Vavro (obranca a kapitán SR „21“): „Pri mojej prvej šanci som to mal lepšie trafiť. Nevieme ubrániť ľahké situácie, zaslúžene sme prehrali. Španieli sú niekde inde ako my, mali veľké individuality, ktoré rozhodli zápas. V odvete to musíme zatvoriť a čakať na jednu šancu. Kvalifikácia je ešte dlhá, treba zabrať, vyhrávať a dostať sa na druhé miesto.“

Lukáš Čmelík (stredopoliar SR „21“): „Vedeli sme, že nás čaká ťažký súper, ktorý je silný v hre s loptou, a to sa aj potvrdilo. Takmer celý zápas sme behali bez nej. Bojovali sme, ale bolo to ťažké. Oni si prihrávali ešte aj pred šestnástkou, my sme robili, čo nám naša kvalita dovolila. Bohužiaľ, bol to obrovský rozdiel a pre nás obrovská škola tento zápas.“

Tabuľka 2. skupiny:
    Z V R P S B
1. Severné Írsko 4 3 0 1 7:4 9
2. Španielsko 2 2 0 0 5:1 6
3. Slovensko 4 2 0 2 4:7 6
3. Albánsko 4 1 2 1 3:3 5
4. Island 3 1 1 1 4:3 4
6. Estónsko 5 0 1 4 4:9 1
1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti do 21 rokov