Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Hvala, fantje!

Verím sebe, svojim hráčom, nerád sa spolieham na niekoho iného, vravel po prehratom boji v Glasgowe Ján Kozák.

09.10.2017 15:32
Roman Bezjak, Slovinsko Foto: ,
Roman Bezjak (vpravo vo výskoku) oslavuje so slovinskými spoluhráčmi druhý gól v škótskej sieti.
debata

Má recht. To je najkratšia a najčistejšia cesta k úspechu.

Čo však, keď táto možnosť padla? Ak máte v kvalifikácii štyri prehry a vlastné sily nestačili? Dobrá rada. Najskôr treba poslať ďakovný telegram do Slovinska. Hvala, fantje! (Fantje: prezývka slovinských futbalistov, v preklade chlapci).

Slovinci Slovákov nepotopili, hoci mnohí by za nich nedali ruku do ohňa. Ukázali morálku a silného ducha. Neveril som im, ale už im budem, vravel strelec Nemec, ktorý dvoma gólmi zložil Maltu.

Len tri dni predtým sa Slovinci na Wembley držali statočne, ale schytali od Angličanov gól v nadstavenom čase, stratili reálnu možnosť na postup a tréner Katanec oznámil, že si balí kufre.

Samé Jóbove zvesti. Demotivujúca realita. A k tomu šokujúci vývoj v nedeľňajšom zápase. Lepší domáci prehrávali a museli mobilizovať všetky sily proti Škótom, ktorí cítili životnú šancu. Po ich zápase sa nemohli Slováci z plného hrdla smiať, ale aspoň sa opatrne usmievať. Karty budú opäť rozdávať iní. Ukrajina, Chorvátsko, Wales a Írsko ich môžu vytlačiť z postupového miesta.

Všetci majú reálnu šancu predĺžiť si kvalifikačný život v baráži. Svoj osud držia vo vlastných rukách. Potrebujú ešte jedno víťazstvo. A Slováci zasa remízu aspoň v jednom z týchto dvoch súbojov.

V opačnom prípade zostanú tesne pod čiarou úspechu. V pondelok si odtrpia muky čakania a neistoty. Po tom, ako rozpačito rozbehli boj o Rusko, už s pohodou vo finiši rátať ani nemôžu.

debata chyba
Viac na túto tému: #kvalifikácia MS 2018 vo futbale #slovenskí futbalisti #slovinskí futbalisti